Cursusaanbod
377668~1

De Belofte: we dromen de zalen vol

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater, werd al snel omarmd door de hele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch en visueel kunstwerk: De Belofte. Vandaag bieden ruim 400 culturele instellingen dit kunstwerk aan aan iedereen die theater een warm hart toedraagt, onder het motto 'We dromen de zalen vol'!(Foto's: © Melle Meivogel)

Ook bij Scholen in de Kunst dromen we mee met dit initiatief. Onze directeur Niels Veenhuijzen verwoordt het zo:

“De concertzalen, theaters, schouwburgen en kunstencentra zijn nu dicht. Maar één ding is zeker: we gaan weer open en dat vooruitzicht draagt in zich de Belofte van een explosie aan actieve cultuurdeelname. Die Belofte houdt ons op de been en dat is waarom Scholen in de Kunst het initiatief De Belofte breed onder de aandacht wil brengen bij alle inwoners van Amersfoort en omstreken!”


De Belofte van een lege zaal

Het kunstwerk De Belofte bestaat uit een column geschreven door Jan Beuving en een video. Het kunstwerk gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag al sluimert. Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spreken deze op tekst gezette hoop uit. Verder hebben danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond bijgedragen aan dit kunstwerk. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

De 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar het moment dat de zalen en andere culturele ruimtes zich weer vullen. De sector belooft alvast 400 kaarten voor de bezoekers te reserveren. Als straks de deuren weer helemaal open gaan, maakt het publiek kans om 2 kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt.

‘’Wij zijn klaar om te spelen. Wij wachten - met u - op de rook.’’

Kijk voor meer informatie, de column, video en winactie op www.droom-mee.nl en doe mee!