Cursusaanbod
ws knippen voor kerst9.jpg

Kunstlokaal Schothorst

Na een eerste editie in 2018, is Scholen in de Kunst weer volop actief in de wijk Schothorst. Dit keer organiseren we in nauwe samenwerking met Inloophuis Schothorst weer creatieve workshops voor 55 plussers. Door die samenwerking bieden we ook op de lange termijn een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het programma wordt zoveel mogelijk uitgevoerd met, voor en door Schothorsters, op basis van hun vraag. De workshops worden in een huiselijke sfeer gegeven in een kleine groep, meestal bij Inloophuis Schothorst, maar soms ook op een andere locatie.

Voor Scholen in de Kunst is Kunstlokaal een bijzondere ontdekkingstocht door de wijk: er blijken ontzettend veel kunstenaars en creatievelingen in Schothorst te wonen! In maart en april zijn er workshops Fotografie voor Beginners, Vilten en Werken met schaar en papier.

Meer weten over de activiteiten of het inloophuis? Bekijk dan de website van Inloophuis Schothorst!  Wil je je aanmelden voor een activiteit? Stuur dan een e-mail naar info@inloophuisschothorst.nl .


Scholen in de Kunst in de wijken

Behalve het plezier dat je beleeft bij het actief bezig zijn met kunst, blijkt kunst een belangrijke bijdrage te leveren aan het welbevinden van mensen. Kunst maakt je creatiever, brengt je in contact met andere mensen, stimuleert de ontwikkeling van je hersenen en helpt je ontspannen of brengt je juist in beweging.

Daarom proberen we met bijzondere projecten kunst en cultuur tot in de haarvaten van de samenleving te brengen. Wil je daar meer over weten, dan vind je voorbeelden van projecten waar we aan werken op de pagina Samenleving.