Cursusaanbod
reserve (3).jpg

Nieuwe reeks lezingen over kunst en cultuur

In het seizoen 2019 - 2020 hebben Scholen in de Kunst en Volksuniversiteit Amersfoort de handen ineengeslagen om een nieuwe reeks kunsthistorische lezingen aan te bieden. 'Symboliek in de kunst' vormt in deze serie de rode draad. De lezingen kunst- en cultuurbeschouwing worden verzorgd door Benno Spijker en Diana Kostman.

Diana is al vele jaren verbonden aan de VUA. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis.
Benno Spijker is kunsthistoricus, freelance docent en journalist. Hij werkte bij HP/De Tijd, het AD en de Volkskrant en gaf lezingen voor het Teylersmuseum, het Filmmuseum en Kunsthal KAde en stelde cursussen over kunst samen voor de HOVO.

Passepartout voor alle lezingen (UITVERKOCHT)

Omdat het hier een eerste samenwerkingsproject van Volksuniversiteit Amersfoort en Scholen in de Kunst betreft, bieden wij de lezingen tegen een uitzonderlijk lage prijs aan. Alle lezingen zijn 'los' te boeken voor een prijs van € 12,50 en wie inschrijft voor de gehele serie betaalt slechts € 80,- ! De lezingen vinden plaats op woensdagavonden in het Eemhuis, van 20.00 tot 22.00 uur.

UPDATE: DE PASSEPARTOUTS ZIJN UITVERKOCHT & DE EERSTE LEZING IS OOK UITVERKOCHT. jE KUNT ALLEEN NOG LOSSE KAARTEN KOPEN VOOR DE OVERIGE LEZINGEN!

 

Onderwerpen en data

Woensdag 9 oktober 2019,  Statussymbolen, door Benno Spijker
Woensdag 13 november 2019,  Klassieke mythen in de Renaissance en Barok, door Diana Kostman
Woensdag 11 december 2019,  Ter lering en vermaak, genrekunst uit de Gouden Eeuw, door Diana Kostman
Woensdag 22 januari 2020,  Symbolisme en erotiek, door Benno Spijker
Woensdag 12 februari 2020,  Relatie beeldende kunst en reclame, door Benno Spijker
Woensdag 11 maart 2020,  Bijbelse taferelen bij de Hollandse meesters van de Gouden Eeuw, door Diana Kostman
Woensdag 15 april 2020,  Spreekwoorden en gezegden van Pieter Bruegel, door Diana Kostman
Woensdag 20 mei 2020,  Kitsch, camp, pulp en massacultuur, door Benno Spijker

 

Affiche Lezingen reeks