Cursusaanbod
KCC Header 1200X630

Koninklijk Concertgebouw Concours 2021

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en wil je eens stralen op het podium van Het Concertgebouw? Dan is het Koninklijk Concertgebouw Concours 2021 echt wat voor jou!

Het is dé muziekwedstrijd voor kinderen! Dit jaar vindt de dertiende editie van het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Speel of zing je klassiek, pop-, jazz- of wereldmuziek? Elke muziekstijl is welkom. 
De inschrijving loopt tot en met maandag 12 april 2021 23.59 uur, dus schrijf je snel in!

 

Koninklijk Concertgebouw Concours 2021

Wat kun je verwachten?
> Je kunt je aanmelden tot en met maandag 12 april 2021 23.59 uur
> Alle deelnemers krijgen een tip en een top van onze professionele jury, ongeacht of ze worden geselecteerd voor de finale
> De finale vindt plaats in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. In overleg met de jury bepalen we samen welk muziekstuk je hier ten gehore zal brengen.

Juryleden
Vincent de Kort, dirigent
Julia Philippens, violiste
Thomas Beijer, pianist
Randell Heye, trompettist
Marco de Souza, directeur Leerorkest & Muziekcentrum Zuidoost

Zo meld je je aan
Je doet mee door het inschrijfformulier in te vullen en het insturen van een YouTube-filmpje. Je kunt thuis een filmpje maken van een muziekstuk naar keuze van maximaal 5 minuten. Ook kun je een filmpje opsturen van een voorspeelavond van de muziekschool. Zet je filmpje op YouTube en stuur ons de link. Dat is helemaal niet ingewikkeld. Als je hier klikt leggen we je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Deelname aan het Koninklijk Concertgebouw Concours is gratis, eventuele kosten voor het inzetten van jouw begeleider of extra muzieklessen worden niet door Het Concertgebouw vergoed.

Prijzen
Als je meedoet aan het Koninklijk Concertgebouw Concours maak je kans op mooie prijzen. En niet zomaar één: je ontvangt een geldbedrag van € 1000 ten behoeve van je muzikale ontwikkeling en de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee!

Belangrijke data
> De halve finale vindt plaats op 15 mei
> De workshop is op 22 mei
> De masterclass wordt gegeven op 5 juni
> De finale vindt plaats op 20 juni

Regels
Lees voordat je je inschrijft de regels goed door. De regels kun je hier lezen.

Overige informatie
Verdere informatie over het Koninklijk Concertgebouw Concours volgt nog, dus houd deze pagina in de gaten!

Afgelopen edities
Wil je meer weten over de afgelopen edities van het Koninklijk Concertgebouw Concours, zoals wie het concours won en wie er in de jury zaten? Dat kan via onderstaande links:
Koninklijk Concertgebouw Concours 2020
Koninklijk Concertgebouw Concours 2019

Contact
Heb je nog vragen? Stuur ze dan naar: kcc@concertgebouw.nl.