Cursusaanbod
Kinderboekenfestival 2019 (C) Henry Krul (111)

Kinderboekenfestival Eemhuis

Op zondag 11 oktober van 14.00 tot 17.00 uur vindt het grote Kinderboekenfestival plaats in het Eemhuis. Ga mee terug in de tijd en laat je meevoeren door Jacques Vriens, duik in de hiphop history tijdens een musicalworkshop, bouw een historische Legobrug of doe mee met één van de andere activiteiten! Tijdens het Kinderboekenfestival is er van alles te beleven. Let op: dit jaar is een speciale editie: verboden voor ouders! Het Eemhuis is deze middag hét domein van kinderen vanaf 7 jaar!

Op het festival komt Jacques Vriens een voorstelling spelen met muziek van Ernst Jansz. Na de voorstelling heeft Jacques nog tijd om wat vragen te beantwoorden en een handtekening uit te delen. Marte Jongbloed, Mijke Pelgrim en Tjarko van de Pol komen vertellen over hun boeken en delen hun beste tips over schrijven en illustreren.

Er zijn verschillende workshops zoals een theaterworkshop of een prachtig kunstwerk maken. Het MediaLab verzorgt een Lego Challenge waarbij kinderen zich kunnen uitleven met 10.000 legoblokjes om een historische brug te bouwen. Kinderen kunnen een kunstwerkje bouwen bij de tentoonstelling This is America van Kunsthal KAdE. Uiteraard is DJ MaXerati ook weer van de partij met groovy muziek van nu. Onmogelijk om stil te blijven zitten!

De online kaartverkoop is inmiddels gestart! www.bibliotheekeemland.nl

 

Van links naar rechts: Jacques Vriens, Marte Jongbloed, Mijke Pelgrim en Tjarko van der Pol