Cursusaanbod
Boekentorenfeest 2019 (C) Henry Krul (11)

Kinderboekenfestival Eemhuis

Weet jij al wat je worden wil? Ben jij een kunstenaar, toneelspeler of muzikant in de dop of ga je liever bruggen bouwen? Wil je rustig op een zolderkamertje tekenen of schrijven? Of wil jij als eerste astronaut voet zetten op Mars?

Ontdek je mogelijkheden op het Kinderboekenfestival Eemhuis! Met optredens van niemand minder dan Tosca Menten, Govert Schilling, Mijke Pelgrim en een bekroonde illustrator. Kies uit negen workshops, ga lekker dansen, laat je schminken en doe inspiratie op voor jouw toekomst!

Iedereen gaat naar huis met een goodiebag, een geprikkelde fantasie en genoeg inspiratie voor een creatieve herfstvakantie!

Net als vorig jaar is het Kinderboekenfestival een echt kinderfestival; ouders kunnen alleen brengen en halen. Het festival is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Koop nu je kaartje

Programma

Voorstelling De Chocoladetandarts
Doldwaze voorstelling
door Tosca Menten en haar band.
(de schrijver van Dummie de Mummie)

     

Workshops naar keuze:

Lezing Hoe word ik astronaut?
door Govert Schilling
Govert Schilling is wetenschapsjournalist en weet alles over de maan, de planeten en de sterren. André Kuipers is astronaut. Hij woonde en werkte in totaal 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS. Samen schreven ze het ultieme handboek voor toekomstige ruimtevaarders, boordevol interessante weetjes en feiten. Voor alle kinderen die dromen van reizen door de ruimte, of daar gewoon meer over willen weten komt Govert Schilling naar het festival om daar alles over te vertellen!

Workshop illustreren
door een zilveren penseel-winnaar
Hoe gaat een illustrator eigenlijk te werk? Hoe lees je een boek als je weet dat je daar de afbeeldingen bij gaat maken? Leer alles over het beroep van illustrator, en krijg tekenles van een professional!

Workshop Ali’s boot
door Kunsthal KAdE
Ali woont in Irak, maar het allerliefst zou hij ergens anders zijn. Zijn oom Sadik woont in Nederland. Ali schrijft hem een brief en tekent een boot. “Ik zou willen dat deze boot mij naar jou toe kon brengen” schrijft hij erbij. Sadik Kwaish Alfraji is een kunstenaar. Van Ali’s brief maakt hij een kunstwerk en een kinderboek. Zijn kunstwerken over toekomstdromen, reizen, verlangens en herinneringen zijn nu te zien bij Kunsthal KAdE. Op het festival krijg je een creatieve workshop waarbij je het verhaal van Ali’s boot te horen krijgt en zelf een boot met toekomstwensen gaat vormgeven.

Workshop Hoe word ik schrijver? 
door Mijke Pelgrim
Mijke Pelgrim schreef de populaire boeken over brugklasser DEX. Een verhaal over DEX verscheen ook in een speciaal boek voor de Kinderboekenweek. Mijke is naast jeugdboekenschrijver ook leerkracht en geeft schrijflessen. Als geen ander kan ze jou helpen met verzinnen en schrijven, vol goeie ideeën ga je aan de slag!

Workshop theater | De baas van Nederland!
door Aimy Weber van Scholen in de Kunst
Wat zou jij willen zijn? Een olifant, superheld, kunstenaar, de baas van school, de baas van Nederland?! Gelukkig is in theater alles mogelijk. Wij kunnen alles zijn! In de theaterworkshop gaan we het hebben over wat je het liefst zou willen zijn en dan….. gaan we dat spelen. Voor heel even kun je van je dromen werkelijkheid maken.

Workshop muziek | Ik ga bij het circus!
door Caroline Tuijtel van Scholen in de Kunst
Erik weet nog niet zo goed wat hij worden wil, maar hij weet wel dat hij bij het circus wil gaan werken. Hij is al druk aan het oefenen op het slappe koord, maar hij valt er steeds weer af. Au! En voor acrobaat lijkt hij ook niet in de wieg gelegd. Moet hij dan toch maar clown worden of misschien wel dirigent van het orkest? Of kun je ook paard worden? In deze workshop gaan we zingen, bewegen en muziek maken en misschien ben jij wel de dirigent van het orkest. 

Workshop dans | Doe mee met de beroependans!
door Juliet Zoeten van Scholen in de Kunst
Weet jij al wat je later wil worden? Of heb je totaal nog geen idee? Geen probleem! Samen met dansdocent Juliet verwerken jullie diverse bewegingen die bij beroepen horen in een echte choreografie! Misschien wil je daarna wel danser worden, of dansleraar!

Workshop beeldend | Alle kunstenaars opgelet!
door Judith Hofstee van Scholen in de Kunst
De mouwen kunnen opgestroopt worden. In deze workshop kun je ontdekken of jij misschien later kunstenaar wilt worden! Onder begeleiding van kunstenares Judith Hofstee maak je een heus kunstwerk voor thuis. In een echt atelier staan de ezels al klaar en ga je schilderen!

Workshop Lego-bruggenbouwer!         
door het Medialab
Tijdens deze workshop leren de kinderen hoe echte bruggen worden gebouwd. Met hulp van onze Medialab docent en een enorme hoeveelheid gele LEGO-stenen gaan de leerlingen in teams onderzoeken hoe een goede brug in elkaar zit. Hier komt natuurlijk wel een stukje natuurkunde bij kijken… Hoe zorg je ervoor dat een brug opgewassen is tegen alle elementen? Hoe overbrug je grote hoogtes en lange afstanden? Wat zijn de beste technieken om een brug stevig te bouwen, zodat hij niet instort? Maar ook goede samenwerking is belangrijk: taakverdelingen maken, samen probleemoplossend denken en overleggen. De teams gaan de strijd met elkaar aan in the Yellow LEGO Challenge, om uit te zoeken wie de allerbeste bruggenbouwers zijn!

Bovendien!
- Lekker swingen met DJ Max
- Entertainment door studenten MBO-Amersfoort
- Beroepen-speurtocht door de bieb
- Tentoonstelling van de Zilveren Griffels
- Limonade/water en wat lekkers/fruit

Handige info
De kaartverkoop is online; hier kun je je voorkeuren aangeven. Op zondag 17 oktober kun je je kind brengen tussen 13.00 en 13.20 uur. Voor ieder kind ligt dan een keycord klaar (op achternaam) met zijn of haar persoonlijke programma. Om 13.20 uur beginnen we met een gezamenlijke feestelijke opening. Om 13.30 uur beginnen de eerste rondes voorstellingen en workshops. Om 16.30 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden.

Kinderen mogen tussendoor niet zelf het pand verlaten, tenzij nadrukkelijk anders afgesproken met de ouders.

Let op: vroege vogels krijgen korting! Dus koop je kaartje voor 13 oktober!

Koop nu je kaartje

Zondag 17 oktober
13.00 – 16.30 uur
€ 10,- in de voorverkoop; € 12,50 vanaf 13 oktober
Leeftijd: 7 – 12 jaar*
* ouders kunnen brengen/halen