Cursusaanbod
Prachtnacht2018 (6)

Kersttijd in het Eemhuis

December is traditioneel een maand vol gezelligheid en kom je als familie en vrienden bij elkaar om samen te eten en te genieten. Dit jaar is het anders. Vanwege het coronavirus houden we het allemaal wat kleiner, ook in het Eemhuis. Dit jaar niet meezingen met het Megakerstmidwinterkoor of samen luisteren naar een kerstverhaal, voorgelezen door een medewerker van de bibliotheek. Daarom de tip vanuit het Eemhuis voor de kerstvakantie: geniet thuis en luister naar mooie muziek, lees een goed boek of ga creatief aan de slag, speel samen een spelletje of ga lekker uitgebreid koken. Toch de deur uit? Bezoek dan de expositie This is America in Kunsthal KAdE. Of maak iemand blij met één van de speciale decemberacties in het Eemhuis. 

Persoonlijke kerstboodschap
Het Eemhuis is in december wel open (met uitzondering van de feestdagen) en er wordt niet helemaal voorbijgegaan aan het kerstgevoel. Ook dit jaar kunnen bezoekers weer een kerstboodschap achterlaten, die een plekje krijgt in de grote kerstboom in de hal. Het afgelopen jaar stond grotendeels in het teken van het coronavirus en dit kan een extra reden zijn om iemand een hart onder de riem te steken of te bedanken met een kerstboodschap. Zo betekende het coronavirus voor sommige mensen dat ze meer tijd alleen doorbrachten, dat ze zonder werk kwamen te zitten of dat het moeilijk werd om een eigen restaurant of koffietentje draaiende te houden. Daarnaast kwamen mensen in actie om anderen te helpen. En dan zijn er nog de harde werkers in de zorg en andere sectoren. Iedereen kent wel iemand die een kerstboodschap verdient. De persoonlijke kerstboodschap kan ingeleverd worden bij de balie van de bibliotheek in het Eemhuis. De bibliotheekmedewerkers zorgen ervoor dat ze een plekje in de kerstboom krijgen en daarnaast kunnen de mooiste boodschappen gedeeld worden op de digitale schermen en Facebookpagina van het Eemhuis.

Warme chocolademelk voor foute kersttrui
Naast de mooie actie om een persoonlijke kerstboodschap achter te laten, ook een meer luchtige uitdaging. De zogenaamde ‘foute kersttrui’ is de laatste jaren een begrip geworden en daarom de oproep: trek je foute kersttrui aan, maak een selfie en zet je foto online. Iedereen die een selfie in foute kersttrui plaatst op Facebook en het Eemhuis tagt, krijgt een gratis kop warme chocomel bij KAdEcafé TakeAway. Deze actie loopt van 12 t/m 19 december. Iedere deelnemer krijgt persoonlijk bericht wanneer de warme chocomel kan worden afgehaald. Doe mee!

Geef gitaarles cadeau
Scholen in de Kunst heeft voor december nog een bijzondere actie. Wat is er mooier dan iemand een muziekinstrument te laten ontdekken of om zelf de gitaar te leren bespelen? Daarom de  decemberactie van vijf gitaarlessen voor het speciale tarief van € 30,- . Geen online les achter een beeldscherm, maar les van een echte gitaardocent in het Eemhuis. Er kan gekozen worden uit: vijf lessen akoestische gitaar, vijf lessen elektrische gitaar of vijf lessen basgitaar. Een leuk cadeau voor Sinterklaas of kerst maar ook gewoon voor jezelf! Deze actie loopt t/m 31 december 2020 (de lessen worden gegeven tot 16 juli 2021). Lees meer

Gratis abonnement weggeven
Weet je dit jaar niet wat voor cadeau je moet geven met Sinterklaas of kerst? De Bibliotheek Eemland maakt het je extra makkelijk, want wie in de maand december een abonnement afsluit, mag zo’n zelfde abonnement gratis weggeven aan een vriend of vriendin. Dat is dus dubbel zo leuk lid worden.