Cursusaanbod
stro2017-1213-IMGK3408.jpg

Kerst bij Scholen in de Kunst

In de weken voor kerst kun je bij Scholen in de Kunst al terecht voor een flinke dosis kerstsfeer. Natuurlijk is er het traditionele Kerstconcert van onze orkesten en de tweede editie van het Megakerstmidwinterkoor, maar er zijn ook tal van kleinere presentaties en concerten. We hopen je bij één van deze momenten te treffen!

Vanaf 7 december hangt er een nieuwe expositie op onze vierde verdieping, met dit keer werk van maar één cursist: Jan van Gils. Jan maakt grote werken in acrylverf en heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld. Loop er eens langs, als je in het Eemhuis bent.

Op 8 december kun je een gratis lunchconcert van leerlingen van de School voor Talent Muziek bijwonen.

Of dompel je op 12 december onder in de warme klanken van het grootste kerstkoor ooit in Amersfoort: het Megakerstmidwinterkoor. Alle koren van Scholen in de Kunst zingen voor deze gelegenheid samen een aantal sfeervolle kerstliederen, voorafgegaan door een mooi verhaal.

Op 13 december kun je in de Grote Kerk in Soest luisteren naar het kerstconcert van het Bach Jeugd Orkest en het Bach Volwassenen Orkest.


Zaterdag 15 december

Zaterdag 15 december is het hoogtepunt van deze maand, met maar liefst 5 concerten!
• Pianoleerlingen geven een gratis concert in de bibliotheek
• Jong zangtalent laat van zich horen in Café Miles.
• Het Kei Stedelijk Opleidingsorkest zorgt voor extra kerstsfeer tijdens de Wintermarkt op het Eemplein.
• De School voor Talent geeft een sfeervol concert in de Lutherse Kerk.
• In de St. Martinuskerk in Hoogland kun je komen luisteren naar ons traditionele kerstconcert, waarbij meerdere orkesten en ensembles optreden. Dat is altijd een feestelijk en vrolijk concert, dat niemand onberoerd laat.

Op 16 december is er tenslotte nog een kerstconcert in Leusden.

Kortom, we doen ons uiterste best je vast in kerststemming te brengen, nog voor de kerstvakantie begint! Waar ga jij naartoe?