Cursusaanbod
Voorkant (5)

Kennismaken met muziekles

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met muziekles! Wist je dat je bij Scholen in de Kunst al terecht kunt met je kindje vanaf anderhalf jaar? En daarna aansluitend kunt doorstromen? De vier cursussen bij Scholen in de Kunst vormen namelijk samen een muzikale leerroute.

Onze muzikale leerroute bestaat uit vier opeenvolgende cursussen voor de verschillende ontwikkelingsfasen van een kind. Als je kind de volledige leerlijn doorloopt, wordt een brede muzikale basis gelegd, waarvan het de vruchten plukt als het later een instrument wil gaan bespelen. Bovendien levert muziekles een positieve bijdrage aan de algemene ontwikkeling van het jonge kind.


MUZIEK OP SCHOOT | 1,5 - 2,5 jaar + ouder/begeleider
PEUTERMUZIEK | 2,5 - 4 jaar + ouder/begeleider
Samen met je kind heerlijk muziek maken, lekker zingen en swingen op muziek is ontzettend leuk! Wij experimenteren met klanken en maken muziek met speelgoed en verschillende materialen. We spelen op grote en kleine instrumenten die geschikt zijn voor de leeftijd van je kind. Er wordt zo spelenderwijs gewerkt aan gevoel voor muziek, maat, ritme, expressie en beweging. Het plezier van samen muziek maken staat voorop! Deze cursus doe je samen met je peuter, dus als ouder, grootouder of oppas geniet je mee.

KLEUTERS ONTDEKKEN MUZIEK | groep 1 en 2 basisschool
Samen zingen, dansen, springen, op instrumenten spelen, maar je mag ook stil zitten luisteren... Een cursus waar kinderen leren spelen met muziek en zingen. Ken je de trommel, triangel, ritmestokjes en xylofoon al? Bij Kleuters Ontdekken Muziek gaan we samen op allerlei instrumenten spelen, oefenen met ritme, improviseren en bewegen op muziek. Spelenderwijs ontwikkel je je gehoor, je maat- en ritmegevoel en je muzikale geheugen.

MUZIEKFABRIEK | groep 3, 4 en 5 basisschool
De Muziekfabriek is een goede voorbereiding, als je kind later een muziekinstrument wil leren spelen. De kinderen gaan zingen, leren noten lezen en ontwikkelen spelenderwijs maat- en ritmegevoel. Bij de Muziekfabriek wordt de basis gelegd voor de verdere muzikale vorming en het is dan ook een ideale basis om een instrument te leren bespelen. In deze cursus maken kinderen kennis met de verschillende muziekinstrumenten, waar ze later les in kunnen krijgen. Een bezoek aan een orkest staat ook op het programma.

Meteen beginnen? Dat kan. Bij de meeste groepen kunnen kinderen direct instromen. Twijfel je? Doe een gratis proefles!

Bekijk onze folder: