SidK - Talentklas 2017 (c) Henry Krul (78).JPG

Juni: de maand van de presentaties

Scholen in de Kunst vindt het belangrijk dat jij als cursist ook kunt laten zien wat je bij ons allemaal doet en leert. Daarom zorgen we gedurende het jaar voor allerlei presentatiemomenten. Zo treden de orkesten regelmatig op, exposeren de beeldende groepen en hebben we theater- en dansvoorstellingen. Grotere evenementen plaatsen we altijd in de agenda, maar we brengen ook graag de kleinere presentaties on der je aandacht. Kies je favoriete moment of optreden en geniet van een gratis concert van zeer enthousiaste stadsgenoten!

Presentaties en optredens in juni

Zangpresentatie jonge zangers
Zaterdag 2 juni, 16.00 uur, Café Miles

Poptheaterkoor speelt Girls on fire
Zondag 10 juni, 15:30 uur, Café Miles 
Een groep vrouwen besluit om het heft in eigen hand te nemen. We volgen hun verhaal aan de hand van vele bekende en minder bekende popsongs van onder meer Anouk, Alicia Keys en Beyonce in originele meerstemmige arrangementen. Uiteraard krijgt het verhaal, met vele knipogen naar de actualiteit, een paar verrassende wendingen.

Jongerenkoor Bruis
Woensdag 13 juni: 16:30 uur, Eemhuis Café Bruis
In dit spetterend optreden van jongerenkoor Bruis laten de jongeren bekende en minder bekende songs horen in speciaal voor hen geschreven arrangementen.
Er worden nummers gezongen van o.m. Adele, Pink, Sam Smith en Sting. Er wordt meerstemmig gezongen maar de meeste jongeren zijn ook solo te horen.

Presentatieavond Basiskoor/Eemhuiskoor
Woensdag 13 juni: 19:30 uur, Eemhuis lokaal 26
Deze presentatieavond kent een afwisselend programma variërend van prachtige klassieke koormuziek van Marenzio en Gluck tot eigentijdse nummers van Nick Cave en Albert de Klerk.
De avond wordt afgesloten met een ode aan Amersfoort, gezongen door alle cursisten samen.

Biebconcert
Zaterdag 16 juni, 11.00 uur, Espressobar 2e verdieping Eemhuis
Muziekleerlingen van Scholen in de Kunst verzorgen regelmatig een klein concert in de bibliotheek in het Eemhuis.

School voor Talent speelt tijdens het Havikconcert 
Zaterdag 16 juni, 13.45-14.30 uur ,Havik
Tijdens het Havikconcert, een driedaags muziekfestival in het hart van Amersfoort, zullen leerlingen van School voor Talent een concert geven. Zo zal het blokfluitkwartet optreden en zijn er verschillende solo-optredens. Het wordt een gevarieerd concert op één van de mooiste grachten van Amersfoort!

Zangpresentatie jonge zangers
Zaterdag 16 juni, 16.00 uur, Café Miles

Eemhuiskoor zingt Orpheus
Woensdag 20 juni: 19:30 uur, Eemhuis, lokaal 26
In dit themaconcert staat alle muziek in het teken van de beroemde mythe van Orpheus. Het verhaal over Orpheus die zijn gestorven geliefde Eurydice mag ophalen uit de onderwereld, wordt verteld en geïllustreerd door koormuziek in diverse stijlen. Brigitte Sprengers verleent haar medewerking op fluit.