Banner kerst.jpg

Joris' Kerstboom

Velen kennen inmiddels het televisieprogramma Joris' Kerstboom. “Wie zet jij in het licht?” vraagt presentator Joris Linssen. Mensen uit het hele land komen naar Joris’ Kerstboom om er een foto in te hangen van een bijzonder persoon die zij graag in het licht willen zetten. Joris' Kerstboom is uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar je elkaar ten huwelijk kunt vragen, een reddende engel kan bedanken, 'sorry' kan zeggen of een hechte vriendschap kan vieren: een monument van mensen van betekenis.


Joris' Kerstboom in het eemhuis

In 2017 is ProBiblio samen met KRO-NCRV gestart met wensbomen in bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. In het kader van eenzaamheid en ontmoeting past deze activiteit goed bij de thema’s waar bibliotheken zich mee bezig houden. Dit jaar doen meer regio's mee en staat Joris' Kerstboom ook in het Eemhuis! 

Joris Linssen (bekend van 'Hello Goodbye') laat in het programma Joris' Kerstboom mensen stilstaan bij een bijzondere levensgebeurtenis en biedt hen een plek om bijzondere verhalen te delen. De kerstboom wordt zo een ontmoetingsplaats, waar mensen bijzondere verhalen kunnen delen. Iedereen mag de vraag ‘Voor wie heb jij een kerstgedachte?’ beantwoorden en het antwoord met een foto of knutselwerk in Joris' Kerstboom hangen. Dus ben je in de bibliotheek, loop dan even langs. De boom staat bij de Espressobar, 2e verdieping Eemhuis.

De uitzending van het programma Joris' Kerstboom is op zondag 23 december om 21.10 uur op NPO 2.