Cursusaanbod
Trompettist © Peter Lodder

Jonge Blazersdag met NBE

Scholen in de Kunst en het Nederlands Blazersensemble gaan opnieuw een samenwerking aan. Dit keer organiseren we samen de Jonge Blazersdag op 13 februari 2021. Speciaal voor kinderen van 10 tot 15 jaar, die twee jaar muziekles hebben. Het doel van de dag is de jonge blazers vertrouwd te maken met het spelen in een ensemble en hen te coachen. Een instrument spelen is leuk, maar samen spelen is zoveel leuker. En juist samenspel zit in het dna van Scholen in de Kunst en het NBE. Dat lichten we hieronder graag even toe. Enne...de inschrijving is gestart, wacht niet te lang in verband met het beperkte aantal plaatsen! (Foto: Peter Lodder)

Ja, ik doe mee aan de Jonge Blazersdag!


Over Het Nederlands Blazers Ensemble

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Het NBE is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s, wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen. Elk jaar zijn ze op 1 januari te horen in het Concertgebouw en op nationale tv met hun nieuwjaarsconcert, waar ook de finalisten van hun jaarlijkse compositiewedstrijd optreden.
Het NBE neemt haar rol van cultuurinspirator en talentbegeleider zeer serieus. Het educatieprogramma reikt van het laten kennismaken met muziek tot het coachen van jong toptalent. Het NBE betrekt kinderen en jongeren daadwerkelijk bij de programma’s. Ze zijn niet alleen publiek maar ook componist, muzikant, acteur, ontwerper en PR-medewerker. Dat is een bewerkelijk maar creatief en vooral effectief proces. Het NBE blijft zelf ook letterlijk jong door de instroom van jonge spelers uit de eigen kweekvijver jongNBE.

 

Over Scholen in de Kunst

Scholen in de Kunst (en haar voorgangers) staat al decennia voor kwalitatief hoogwaardig muziekonderwijs, waarbij samenspel een onlosmakelijk en zeer belangrijk onderdeel is van de opleiding van jonge muzikanten. Met 3 symfonieorkesten, een blaasorkest en blazersband , vele ensembles en jaarlijkse evenementen voor kamermuziek is er een groot aanbod en een grote traditie op het gebied van samenspel. Daarnaast ziet Scholen in de Kunst het als haar taak om zo veel mogelijk instrumenten aan te bieden en is er sowieso voor alle instrumenten uit het blazersensemble een specialist in huis.

 

De Jonge Blazersdag is een samenwerking tussen het Nederlands Blazers Ensemble en Scholen in de Kunst.