Cursusaanbod
Hals Contrabas Banner

Docent Jan van den Boomen overleden

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat Jan van den Boomen, onze docent contrabas, plotseling is overleden. Jan is 62 jaar geworden. Hij was vanaf mei 2002 bij Scholen in de Kunst werkzaam als docent contrabas.

Jan was musicus in de breedste zin van het woord. Naast contrabassist was hij ook docent en bandleider en speelde hij in vrijwel alle symfonieorkesten in Nederland als ook in verschillende ensembles. Al sloot hij geen enkele muziekstijl uit, zijn hart lag bij de jazzmuziek. Het bijzondere karakter van de contrabas wist hij prachtig te verwoorden door naar zijn instrument te verwijzen als een ‘groot en weerbarstig binnenvaartschip’.

Jan had als docent maar een klein dienstverband bij ons, maar was zeer betrokken bij de organisatie. Dat uitte zich in het actief deelnemen aan brainstormsessies over het organisatiebeleid en het bedenken en organiseren van educatieve projecten. Jan had een goed gevoel voor humor, kwam altijd met een positieve instelling binnen en was mede daarom een zeer gewaardeerde collega en geliefd docent.

Wij zullen hem enorm missen.