Cursusaanbod
Stro2019 0622 IMGK9266

We mogen weer een beetje vanaf 2 juni!

Lees hier welke lessen we vanaf 2 juni hervatten


Eindelijk hebben we goed nieuws voor je: we mogen weer een beetje open vanaf 2 juni! Gisteravond, donderdag 28 mei, maakte de gemeente Amersfoort de nieuwe noodverordening bekend. We weten dus sinds gisteravond wat er in de komende periode wel en niet mag. Gezien de strenge maatregelen en het maximum aantal van 30 toegestane personen per locatie, starten we als eerste met de individuele muzieklessen. Daarnaast starten we, waar mogelijk, in fases, sommige groepslessen op locatie. Je wordt hierover geïnformeerd door je eigen docent.

Individuele muzieklessen starten vanaf 2 juni 

In de week van 2 juni hervatten we de eerste muzieklessen op onze locaties! Wat betekent dit?
• Een groot deel van de individuele muzieklessen gaat weer live van start, inclusief zang en blaasinstrumenten.
• Je ontvangt bericht over het herstarten van de lessen op locatie van je eigen docent.
• Dit geldt voor alle locaties van Scholen in de Kunst in Amersfoort, Leusden en Soest.
• Muzieklessen die aan twee kinderen tegelijkertijd worden gegeven, worden ook hervat.
• Docenten en cursisten houden zich aan protocollen.
• Vanaf 2 juni starten een paar beeldende groepen, ook dat hoor je van je eigen docent.

 

Met deze cursussen moeten we nog even wachten

De groepslessen kunnen we helaas nog niet allemaal aanbieden op onze locaties i.v.m. het maximaal aantal toegestane personen. Dit geldt ook voor de orkesten, ensembles, bandjes en koren. Wel worden sommige lessen buiten gegeven op een niet openbare locatie. Zie hieronder.
Ten allen tijde geldt: wat we niet zeker weten, starten we niet op. We nemen geen risico’s.


Hoe weet ik of mijn les op locatie begint?

Voor verschillende lessen, leerlingen, locaties en groepen is het niet mogelijk om een rooster te maken. In de komende weken zullen we steeds weer nieuwe groepen aan bod laten komen. Of jouw les of groep welkom is in één van onze gebouwen of op een buitenlocatie, hoor je rechtstreeks van jouw docent.

We zorgen voor je veiligheid op onze locaties

Om de lessen op onze locaties goed te kunnen uitvoeren en veiligheid te kunnen garanderen, hebben we het volgende afgesproken:

• De veiligheid van medewerkers, docenten, deelnemers en cursisten staat altijd voorop.
• Iedereen houdt zich aan de RIVM-richtlijnen.
• Voor alle activiteiten volgen we protocollen, die we op basis van richtlijnen RIVM, gemeente en brancheverenigingen hebben opgesteld.
• Voor muziekleerlingen die weer starten op locatie, is er een protocol muzieklessen; lees dit aandachtig door voordat je naar de les komt.
• Voor twee groepslessen beeldend, die weer van start gaan, is er een apart protocol groepsles.
• In de vestigingen van Scholen in de Kunst zijn hygiëne- en veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo worden leerlingen bij aankomst zoveel mogelijk opgevangen, zijn er looproutes aangebracht en blijven toiletruimten en horeca gesloten. In alle lokalen voldoet de ventilatie aan de veiligheidseisen.
• Onze locaties zijn alleen toegankelijk voor leerlingen met een lesafspraak.

Richtlijnen van het RIVM en de Gemeente Amersfoort/Veiligheidsregio Utrecht zijn leidend voor het nemen van nieuwe beslissingen.


Buitenlessen of thuisles

De gemeente heeft ondertussen ook laten weten dat culturele activiteiten in de buitenlucht zijn toegestaan. Hier gelden dezelfde voorwaarden als het georganiseerd sporten in de buitenlucht. Sommige docenten bieden inmiddels een deel van hun groepslessen voor kinderen als buitenles aan. Je hoort dit van je eigen docent. Andere docenten ontvangen hun leerlingen in eigen huis of tuin.
Maar het mag duidelijk zijn: niet iedere les leent zich voor een buiten- of thuisles.

Coronaproof nieuw seizoen

Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we het cursusaanbod 2020-2021 rond 1 juli op onze website publiceren. Je ontvangt binnenkort meer informatie over het nieuwe cursusaanbod en de mogelijkheden voor heraanmelden en/of inschrijven voor nieuwe cursussen. Samen met onze docenten hopen wij natuurlijk dat iedereen doorgaat. Daarom maken we binnenkort een aantal nieuwe tegemoetkomingen bekend aan onze trouwe klanten. Houd dus je mailbox in de gaten!

Heb je nog vragen?

Op onze website vind je een pagina met alle updates rond de coronamaatregelen. Ook hebben we een pagina met veelgestelde vragen. Goed mogelijk dat je hier een antwoord vindt. Staat jouw vraag er niet bij, stuur dan een e-mail naar onze cursistenadministratie. In deze periode zijn we telefonisch moeilijker bereikbaar.
Docenten die hun lessen op een locatie van Scholen in de Kunst hervatten of hun les in de buitenlucht aanbieden, laten dit rechtstreeks aan hun eigen cursisten weten!