Cursusaanbod
Gitaar Voor Senioren(C) Henry Krul (5)

Gitaarles voor leerkrachten

Een nieuwe cursus in ons aanbod, speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs en PABO-studenten. Aan de hand van bekende liedjes leer je, hoe je de gitaar kunt gebruiken bij de muziekles in de klas.  

Muziek in de klas krijgt een enorme toegevoegde waarde wanneer je als leerkracht in staat bent om jezelf live te begeleiden op gitaar. In deze cursus leer je aan de hand van bekende liedjes een aantal basisakkoorden en akkoordschema's, die de basis vormen van heel veel repertoire. Zo ontdek je samen met collega's de mogelijkheden van de gitaar als begeleidingsinstrument en hoe je die in de klas kunt inzetten. Deze cursus is praktisch en leerzaam en bovendien heel leuk en ontspannend. Aan het eind van de cursus heb je geleerd:

• hoe je de gitaar moet stemmen;
• de meest voorkomende akkoorden en cadensen te spelen (aan de hand van liedjes die veel worden gezongen op de basisschool);
• verschillende aanslag manieren te gebruiken om een liedje te begeleiden.

Je hebt voor deze cursus een akoestische gitaar met nylon snaren nodig. Heb je zelf geen gitaar, dan kun je gebruik maken van een leengitaar zolang de voorraad strekt.

Schrijf je iN of doe een proefles