Cursusaanbod
P1080187.jpg

Finale Tristan Keuris Kamermuziek Concours

Op zaterdagavond 6 april vindt om 19.00 uur in ICOONtheater in Amersfoort de finale plaats van het Tristan Keuris Kamermuziek Concours 2019.  Tijdens deze finale zullen de ensembles optreden voor publiek en voor een professionele jury, bestaande uit gerenommeerde musici. Aan het eind van de avond zullen de winnaars bekend worden gemaakt. De jury zal prijzen uitreiken aan de winnaars van elk van de vier leeftijdscategorieën. Daarnaast is er een prijs voor de mooiste vertolking van een werk van een Nederlandse componist en een aanmoedigingsprijs voor jongeren. Alle winnaars mogen in september optreden tijdens het festival SeptemberMe in Theater Flint in Amersfoort.


Tristan Keuris

Tijdens het juryberaad zal het Keuris Ensemble optreden. Op het programma staan dan onder meer twee korte pianocomposities van de naamgever van het concours Tristan Keuris (1946-1996). Keuris wordt beschouwd als een van Nederlands grootste naoorlogse componisten. Deze veelzijdige Amersfoortse musicus schreef in zijn korte leven ook veel kamermuziekwerken voor uiteenlopende bezettingen, waardoor hij een prachtig boegbeeld is van dit concours.

Over het concours

Het Tristan Keuris Kamermuziek Concours bestaat uit drie rondes. Tijdens de eerste ronde speelden vijftien ensembles voor aan een jury, die uiteindelijk negen ensembles selecteerde. Tijdens de tweede ronde hebben alle negen ensembles een masterclass gehad van niemand minder dan een van de leden van het Ragazze strijkkwartet. De dames van dit bekende kwartet hebben de ensembles op inspirerende wijze gecoacht in de fijne kneepjes van het samenspel.


Finale

Tijdens de finale op 6 april laten de ensembles horen wat ze geleerd hebben. De avond begint om 19:00 uur. Naar verwachting zal rond 22.30 uur de prijsuitreiking plaatsvinden. Kaarten voor de finale zijn te bestellen op de website van ICOONtheater. Meer informatie over het Tristan Keuris Kamermuziek Concours is te vinden op: www.keurisconcours.nl

Datum: zaterdag 6 april
Plaats: ICOONtheater, Leeghwater 1-3, Amersfoort
Tijd: 19.00 uur
Prijs: € 12,00; € 6,00 t/m 12 jaar
Kaartverkoop: online via www.icoontheater.nl