Cursusaanbod
Expositie Textiel Dec. 2019 (C) Henry Krul (1)

Laatste kans: Textielkunst op 4 hoog!

Textielkunst heeft lang een wat stoffig imago gehad. Gelukkig hebben wij al jaren trouwe textielcursisten die bewijzen dat je met textiel prachtige kunstwerken kunt maken. De expositie 'Textielkunst op 4 hoog!' toont de zeggingskracht van hun werken. Laat je verrassen door de veelzijdigheid aan thema’s, materialen en gebruikte technieken.

De expositie laat duidelijk zien dat textielkunst meer is dan geknutselde huisvlijt. De vazen en manden gemaakt met ambachtelijke technieken als haken, breien en vlechten, vallen door het verrassende vorm- en materiaalgebruik in de categorie design. In andere werkstukken zijn ook niet-textiele materialen gebruikt en worden er maatschappelijke of persoonlijke thema's verteld. Kortom: textielkunst is al lang niet meer voor softies!

In deze groepsexpositie is werk te zien van cursisten van het Textielatelier en de Textielcursus van Scholen in de Kunst. Sommige cursisten van het atelier werken al veertig jaar aan hun beeldende ontwikkeling. Reden genoeg om eens flink uit te pakken op de vierde verdieping van het Eemhuis.
Er zijn o.a. eigenzinnige, kleurige zelfportretten te zien van vilt en een groepswerk dat de cursisten maakten voor het Theaterfestival Vuurol.

Wanneer kan ik de expositie bezoeken?

De expositie wordt officieel geopend op vrijdag 6 december 2019 om 17.00 uur. Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De expositie is gratis te bezoeken van 6 december 2019 t/m 8 januari 2020, tijdens de openingstijden van Scholen in de Kunst. Dat is:

Maandag t/m vrijdag, 9.00-21.00 uur
Zaterdag, 10.00-15.00 uur
NB Gesloten tijdens de kerstvakantie

Gratis toegang