Cursusaanbod
textiel3.jpg

Expositie Schoonheid van verval

Schimmels, scheuren, afbladderende muren, halfvergane structuren, krassen, stof met gaten, rimpels en een afgeleefde huid. Allemaal symptomen van achteruitgang en verval en onlosmakelijk verbonden met het leven. En een oneindige inspiratiebron voor kunstenaars van alle tijden.

Verval hoort bij het leven, of je dat nu leuk vindt of niet. Spullen vergaan, gebouwen storten in, mensen worden oud. Leven en verval zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder oud, geen nieuw. Zonder donker, geen licht. Zonder dood, geen leven. En beide aspecten van deze tegenstellingen hebben hun eigen schoonheid en zijn het onderzoeken waard.

In de expositie Schoonheid van verval geven beeldende cursisten hun ideeën rond dit thema vorm: verlaten interieurs, vergane voorwerpen, vermoeide lichamen met een afgeleefde huid, dat alles komt aan de orde in verschillende materialen en vormen. De werken hangen op het Kunstplein en in Café Bruis op de vierde verdieping, van 19 januari t/m 12 februari.


Wanneer kan ik de expositie bekijken?

De expositie is gratis te bekijken op de vierde verdieping van het Eemhuis, tijdens openingstijden van Scholen in de Kunst. Op vrijdag 18 januari is er een feestelijke opening, met het Poptheaterkoor033 onder leiding van Reinier Bavinck!

Datum: 19 januari t/m 12 februari 2019
Opening: vrijdag 18 januari om 17.00 uur
Plaats: Kunstplein, 4e verdieping, Eemhuis
Open: ma t/m vr, 09.00-22.00 uur en za 10.00-15.00 uur
Prijs: gratis toegang