Cursusaanbod
Dubbelportret.jpeg

Expositie Moeders & dochters

Moeders en dochters uit Liendert en Rustenburg hebben bijzondere portretten van zichzelf en elkaar gemaakt. Dit project ontstond naar aanleiding van de 101 vrouwenportretten van beeldend kunstenaar Marijke Schurink. Onder leiding van Schurink gingen de vrouwen in Rustenburg aan de slag met vragen als: Wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat vind ik belangrijk en waar droom ik van? Ter inspiratie bezochten ze de expositie 101 Vrouwen Versierd, van Marijke Schurink (nog tot 16 maart te zien) bij Archief Eemland in het Eemhuis. Al deze inspiratie en ideeën zijn verwerkt in portretten, die de vrouwen uit Liendert en Rustenburg maakten van zichzelf en van hun moeder of dochter. Marijke vertelt meer over het project in  een interview met Amersfoort Nu.

Op vrijdag 8 maart wordt de expositie om 14.15 uur geopend door wethouder Fatma Koşer Kaya in Basisschool De Kinderhof. Iedereen is van harte uitgenodigd om het resultaat met eigen ogen te komen bekijken, de entree is gratis!

Opening: vrijdag 8 maart om 14.15 uur
Data expositie: 8 t/m 29 maart in De Kinderhof, Fürglerplein 9, Amersfoort
1 t/m 19 april in De Zonneparel, Wiekslag 102, Amersfoort
Toegang: gratis

Scholen in de Kunst: ook actief in het sociaal domein

Scholen in de Kunst organiseert samen met partners, zoals bijvoorbeeld scholen en zorg- en welzijnsorganisaties, activiteiten in de wijken van Amersfoort en Leusden. Dat doen we vanuit de overtuiging dat kunst een meerwaarde heeft voor de samenleving. Bij het project Moeders & dochters werkten we bijvoorbeeld nauw samen met de ABC-scholen in Liendert en Rustenburg. 
Het project Moeders & dochters is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Indebuurt033.