Cursusaanbod
Anne Marie Spijker Schilderij Mani Fietser (1)

Expositie 'Mani, de gekte van het maken'

De nieuwe expositie op de vierde verdieping laat je kennismaken met het werk van twee van onze docenten: Anne Marie Spijker, docent schilderen en Karin Kortenhorst, docent edelsmeden en sieraden & objecten maken. Zij lieten zich voor dit werk inspireren door het Griekse schiereiland Mani. Kom nog even wat vakantiesfeer opsnuiven op de vierde verdieping!

 

Mani: de gekte van het maken

Mani is het Griekse schiereiland dat beide kunstenaars inspireert en in hen de manie in gang zet om werk te maken; om eindeloos metaaldraad te wikkelen en te hameren of om verf te laten vloeien op een doek. Die drang tot maken resulteert in de sculpturen en schilderijen die op deze tentoonstelling te zien zijn.


Over de schilderijen van Anne Marie Spijker

Flarden van herinneringen, vaak aan Griekse oorden, worden op het doek genoteerd. De schilderijen hebben iets melancholisch, maar zijn toch positief. Met veel naar binnen gekeerde kracht probeert ze die flarden te bewaren voor de eeuwigheid. Maar over zo’n herinnering komt dan weer een kleur en hoe schilder je de geur van oleander? Of het azuurblauw dat weer verblindt door zongeschitter? Kijkend naar de schilderijen maakt ze je deelgenoot van de arcadische herinnering, door de abstracties die ze toepast in haar schilderen.
(citaat uit tekst van Paul Klemann)


Over de objecten van Karin Kortenhorst

Karin Kortenhorst werkt met metaaldraad zoals zilver-, aluminium-, ijzer-, messing-, koper- en alpacadraad. Dit materiaal draait, buigt, hamert, haakt en wikkelt zij op zo’n manier dat er transparante volumes ontstaan.
Karin omkadert als het ware lucht, zodat ruimte zichtbaar wordt. Daar gaat haar werk over. Het gaat om die lege ruimte, de ‘tussenruimte’. De ruimte tussen jou en mij. Deze krijgt betekenis, het kan een opening zijn, een pauze of een plek om in te vertoeven. Zo wordt een plek gecreëerd waar van alles mogelijk is en die de kijker uitnodigt.


Openingstijden expositie

De expositie is gratis te bezoeken van 4 september tot en met 7 oktober 2019, tijdens de openingstijden van Scholen in de Kunst. Dat is:

Maandag t/m vrijdag: van 9.00 - 21.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 15.00 uur
Zondag en gedurende schoolvakanties gesloten

 

Amphora_Anne Marie Spijker 

Dotted Amphora, Anne Marie Spijker               VIBE, Karin Kortenhorst