Cursusaanbod
Kinderboekenfeest 2018 (C) Henry Krul (82)

Diversiteitsweek Amersfoort

Art.1 MN, de SDG Hub en de Gemeente Amersfoort bundelen met een verscheidenheid aan partners van 4 t/m 11 oktober de krachten om een week lang extra aandacht te vragen voor belangrijke thema’s rondom diversiteit. Een mooi initiatief waar wij graag aan meewerken.

Tentoonstelling met werk van cursisten

Scholen in de Kunst heeft de afgelopen weken in de beeldende lessen gewerkt met het thema diversiteit. Dat heeft prachtige kunstwerken opgeleverd, gemaakt door kinderen en volwassenen. Onder de titel 'WAT MAAKT HET UIT' zijn de tekeningen en schilderijen tijdens de diversiteitsweek te zien in café Bruis, op de vierde verdieping van het Eemhuis. Je bent van harte welkom om te komen kijken!

Lees hier over het ontstaan van de kunstwerken.


Tentoonstelling 'De mens achter het verdrag'

Tijdens de Diversiteitsweek lanceert de organisatie de tentoonstelling ‘De mens achter het verdrag’. In deze tentoonstelling brengen ze de verhalen in beeld van personen met een beperking of chronische ziekte tegen de achtergrond van het VN-verdrag: Rechten van mensen met een beperking. Dit verdrag geldt sinds 2016 in Nederland. In de tentoonstelling verkennen we de dagelijkse realiteit van de mens achter het verdrag. 

Daarnaast organiseren partners in de stad tijdens deze Diversiteitsweek uiteenlopende activiteiten.


PROGRAMMA DIVERSITEITSWEEK AMERSFOORT

Maandag 4 oktober 2021
Kick-off Diversiteitsweek 2021 met de opening van de tentoonstelling ‘De mens achter het verdrag’ 
Dagprogramma volgt.

Maandag 4 oktober 2021
De stichting Special Arts organiseert een groot project: de Special Theater Eenakter Road Show. In dit theaterproject hebben theatergroepen van mensen met een beperking coaching gekregen van theatermakers uit het professionele veld. In Flint Theater. Lees meer >

Dinsdag 5 oktober 2021
19.00 Themabijeenkomst  ‘Diversiteit in de Sport' 
AANMELDEN

Woensdag 7 oktober 2021
11.00 uur Online Ontmoeting Mijn Leven 2.0
AANMELDEN

Donderdag 8 oktober 2021
19.30 uur: Panelgesprek Toegankelijkheid o.l.v. Gerard Hilhorst 
AANMELDEN

9/10/11 oktober 2021
COMING OUT FESTIVAL met o.a: Netwerk BBQ, Panelgesprek LHBTIQ+ veiligheid, Opening Regenboogzebrapad, Pride Walk en uitreiking van de Koetje Award. Kijk voor het hele programma op de Facebook-pagina van Keiroze