Cursusaanbod
Amerpoort taarten - Bruis-café (c) Henry Krul (17).jpg

Het verhaal achter de taarten van café Bruis

Geniet jij ook altijd zo van de appeltaart of amandel/appelplaatkoek in het Eemhuis? De taarten die wij serveren in café Bruis zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog maatschappelijk verantwoord. De taarten worden namelijk gebakken en bezorgd door mensen met een verstandelijke beperking. Zij doen via zorgorganisatie Amerpoort mee aan dagbesteding in De Elleboog.

In de oude pastorie van de Elleboogkerk aan de Langegracht werken meerdere dagbestedingsgroepen van Amerpoort, waaronder de keukengroep. De 12 deelnemers aan de keukengroep maken hapjes, maaltijden, salades en taarten voor medewerkers, particulieren en externe opdrachtgevers. Zoals café Bruis dus! Voor de cliënten is de opdracht van café Bruis in de afgelopen vijf jaar een vast onderdeel van het weekprogramma geworden.

zinvolle dagbesteding

Wat kun je, wat doe je graag? En wat wil je leren? Daar gaat het om bij de dagbesteding. Iedereen is wel ergens goed in. Samen zorgen de cliënten en begeleiders voor een goed resultaat. Dus helpt de ene cliënt met de boodschappen, bakt de ander mee aan de taart en gaat weer een ander mee om de bestelling weg te brengen. De begeleiders zorgen ervoor dat iedereen op zijn gemak is en kan groeien. 

Amerpoort is blij met opdrachten, zoals die van café Bruis. Samenwerken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking, dat is de missie van Amerpoort. Een goed leven betekent dat je onderdeel bent van de samenleving, dat je werk wordt gewaardeerd en dat je nieuwe dingen kunt leren. Daarom organiseert Amerpoort de dagbesteding steeds vaker midden in de maatschappij. 

Wil je de makers van je taart een keer ontmoeten? Wandel gerust eens binnen bij De Elleboog. Dan zie je wat de dagbestedingsgroepen nog meer maken, zoals cadeautjes van zeep en handgeschept papier. Deze cadeautjes zijn ook te koop bij Jans Pakhuys aan de Grote Jansstraat 4 in de Amersfoortse binnenstad.
En bekijk vast even de foto's hieronder!

Foto's: Henry Krul