Cursusaanbod
Stro2019 0202 IMGK6858

Dag van de Amateurkunst 2020

Zoals iedereen inmiddels weet, heeft de overheid aangegeven dat er geen grote publieksevenementen mogen worden georganiseerd tot 1 september 2020. Dat heeft ook gevolgen voor onze succesvolle Dag van de Amateurkunst in september.

De Dag van de Amateurkunst op 12 september en de Open Monumenten Dagen Amersfoort op 12 en 13 september 2020 is al jaren een gouden combinatie. Met de Dag van de Amateurkunst op zaterdag 12 september zouden we  te gast zijn in ruim 20 bijzondere, historische locaties. Een drukke dag vol optredens en heel veel, enthousiast publiek. Een heel groot publieksevenement in de stad Amersfoort.

Het bestuur van de Open Monumentendagen Amersfoort heeft besloten dat de dagen dit jaar niet plaatsvinden. Platform Amateurkunst van Scholen in de Kunst volgt dit besluit met pijn in het hart maar met begrip voor het standpunt: we kunnen de gezondheid en veiligheid van iedereen (deelnemers, bezoekers, eigenaren van de monumenten) niet garanderen of organisatorisch (anderhalvemeter-samenleving) waarborgen.

Platform Amateurkunst denkt na over een alternatieve, virtuele versie van de Dag van de Amateurkunst. Houd hiervoor onze website in de gaten!