Cursusaanbod
Sieraad In Doosje Liggend Henriette White

Cursisten genomineerd voor sieradenchallenge

Wij zijn trots op Henriëtte White en Johan Riemersma, beide cursist Edelsmeden en sieraden maken bij Erna Huppelschoten en Karin Kortenhorst. Beiden zijn met een bijzonder sieraad genomineerd voor de publieksprijs van de sieradenchallenge 'Niets is wat het lijkt' van CODA Museum in Apeldoorn. 


Over de sieradenchallenge

CODA Museum daagde iedereen uit om een sieraad te ontwerpen dat eigenlijk niet helemaal is wat het lijkt, met spullen in en om huis. Dus een collier, ring of speld, gemaakt van materialen die je normaal gesproken aan iets heel anders doen denken. Alles kon worden gebruikt: verpakkingsmateriaal, Playmobil, een schuursponsje of een gebroken porseleinen kopje. De sieradenchallenge was onderdeel van de Nationale Museumweek 2021.De jury bestond uit CODA directeur Carin Reinders en conservatoren Els Drummen en Rianne Groen. De finalisten zijn inmiddels bekend, maar ook het publiek kan nog stemmen op een favoriet.

Jij kunt stemmen voor de publieksprijs

En twee van de genomineerden voor de publieksprijs zijn dus cursisten bij ons: Henriëtte White en Johan Riemersma! Een prachtige prestatie, want de concurrentie was en is heel groot.

Henriëtte koos voor het alom bekend luciferdoosje met de zwaluw als vertrekpunt voor haar werk. Ze borduurde het luciferdoosje en gaf de zwaluw een piepklein kralenkettinkje om zijn nek. De lucifers werden aan elkaar geknoopt met textieldraadjes, het zwaluwtje van gepatineerd zilver maakt dit halssieraad helemaal af.

Johan liet zich inspireren door Jan Schoonhoven en maakte een collier van drie kartonnen vierkanten. Klinkt eenvoudig? Dat is het niet, want de vierkanten zijn gelaagd in een patroon. Niets is immers wat het lijkt?!

Help jij Henriëtte of Johan winnen? Stemmen kan t/m 13 juni!

 

Halssieraad Henriette White  Sieraad in een doosje Henriette White

 

Ook sieraden leren maken?

Nieuwsgierig geworden naar onze cursussen Edelsmeden en sieraden maken? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratiepagina. Je vindt daar ook voorbeelden van wat mensen bij ons maken en een video van een les!

Bekijk onze inspiratiepagina over Edelsmeden en sieraden maken