Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Ben je de zestig gepasseerd en denk je dat het te laat is om nog met muziekles te beginnen of je oude schilderhobby weer op te pakken? Fout, want ook op latere leeftijd kun je prima nieuwe dingen leren en jezelf ontwikkelen. Sterker nog: het helpt zelfs om je brein fit te houden!

Door het leren van nieuwe dingen ontstaan er nieuwe verbindingen tussen je hersencellen. Daarmee verbeter je de conditie van je brein. Op de website van de Hersenstichting lees je meer over het fit houden van je brein.

Speciale cursussen voor senioren

Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om iets nieuws te leren en andere mensen te ontmoeten. Bij Scholen in de Kunst bieden we daarom speciale groepscursussen aan voor senioren. Wat overigens niet betekent dat je niet welkom bent in onze andere cursussen. Sommige oudere cursisten vinden het echter fijn om iets met leeftijdgenoten te doen en aan die behoefte komen we graag tegemoet.

Bekijk hieronder de speciale cursussen voor senioren die we op dit moment aanbieden. 

 

Bekijk de mogelijkheden

Seniorenatelier

Is tekenen en schilderen al jaren je hobby en vind je het prettig om dat samen met leeftijdgenoten te doen? Dan ben je van harte welkom bij het Seniorenatelier. Je werkt zelfstandig; een ervaren docent komt vijf keer langs om adviezen te geven. Vrijdag 4 november start een nieuwe groep.

Lees meer of schrijf je in

Gitaarles voor senioren, beginners

Voor wie op latere leeftijd graag met andere leeftijdgenoten gitaar wil leren spelen is er de Gitaarles voor senioren, beginners. In de gitaarles leer je de basisprincipes van het gitaarspel tijdens vijftien gezellige, inspirerende lessen. Donderdag 3 november start een nieuwe groep.

Lees meer of schrijf je in

Gitaarles voor senioren, gevorderden

Heb je de cursus Gitaarles voor senioren, beginners gevolgd en wil je verder? Of heb je vroeger gitaar gespeeld, maar is je techniek wat roestig? Dan is deze groep voor gevorderden geschikt. Op donderdag 6 oktober is een nieuwe groep gestart, waarbij je nog kunt instromen.

Lees meer of schrijf je in

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus