Cursusaanbod
Extra Doorloop Urban Dance Event (C) Henry Krul (7)

Wat betekent de sluiting?

Welke concrete consequenties heeft de Coronacrisis voor de diverse afdelingen van Scholen in de Kunst? We hebben de belangrijkste gevolgen op een rij gezet.

 

CURSUSAANBOD

Cursussen en muzieklessen gaan online verder

Op dit moment zijn vrijwel alle docenten gestart met het online vervolgen van de cursussen en muzieklessen. Er wordt contact opgenomen met cursisten om te zoeken naar een zo goed mogelijke oplossing binnen de mogelijkheden die er voor docent en cursist zijn.

Concerten, exposities en voorstellingen

De uitvoeringen die gepland stonden tot 1 juni zullen worden verplaatst of geannuleerd. De uitvoeringen die in de periode daarna gepland staan, zullen mogelijk in andere vorm plaatsvinden, afhankelijk van het moment dat de fysieke lessen en de voorbereiding kunnen worden hervat. Wel streven we ernaar om voor zoveel mogelijk cursisten nog een presentatiemoment te realiseren.

Extra online lessen op YouTube

Naast het digitaal vervolgen van onze lessen en cursussen bieden we ook een extra digitaal aanbod op ons YouTubekanaal. Daar staan inmiddels meer dan tien filmpjes met leuke lessen voor thuis. Heel fijn als je opeens tijd over hebt en als je eens bij een andere discipline wilt kijken.

ONDERWIJS

In verband met sluiting van alle scholen hebben onze onderwijsactiviteiten geen doorgang.

AMATEURKUNST

Herdenkingsconcert

Het traditionele herdenkingsconcert op 4 mei 2020 gaat niet door. Recente informatie, afkomstig van de projectmedewerker externe betrekkingen van de gemeente zegt hierover het volgende:
“Hoe we de herdenkingen op 4 mei vorm gaan geven, daar heb ik nu nog geen beeld bij. We wachten eerst af waar het Nationaal Comité 4 en 5 mei mee komt en kijken of we daar ons programma op aan kunnen haken. Uiteraard houden we jullie op de hoogte”

Anjeractie 2020

De landelijke organisatie gaat vooralsnog door met de voorbereidingen van de Anjeractie-collecte 2020, die nu gepland staat van 24 t/m 30 mei 2020. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Subsidie

Amateurkunstverenigingen die structurele subsidie ontvangen kunnen de beschikking binnenkort tegemoet zien.
Voor verenigingen die in de periode maart/april/mei een project uitvoeren waarvoor ze een bijdrage uit de Regeling Projectsubsidie Amateurkunst ontvangen: de geannuleerde projecten mogen verplaatst worden, waarbij de toegezegde subsidie wordt gehandhaafd.
Huursuppletie: toegezegde huursuppletie voor optredens in Flint blijft van kracht bij verplaatsingen.

Wil je op de hoogte blijven van informatie rond amateurkunst in Amersfoort en het verenigingsleven in tijden van corona? Houd dan de pagina over Amateurkunst op onze website in de gaten en volg onze Facebookpagina Amateurkunstverenigingen Amersfoort.

ZAKELIJK

Huurders van creatieve ruimten in onze vestigingen Eemhuis en ICOON volgen de voorgenomen acties van Scholen in de Kunst. Allen zijn op de hoogte gesteld.
ICOONtheater is t/m 1 juni 2020 gesloten. Samen met alle huurders proberen wij alle voorstellingen door te schuiven naar een later moment. Bezoekers die een kaartje via de website van ICOONtheater hebben gekocht, hebben hierover al informatie ontvangen. Toegangskaartjes blijven geldig voor de nieuwe datum. Alle relevante informatie staat op de website van ICOONtheater.