Cursusaanbod
Extra Doorloop Urban Dance Event (C) Henry Krul (7)

Bruisend van start in september!

In het weekend van 14 en 15 september kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Op tal van plekken wordt de opening van het culturele seizoen uitbundig gevierd. Ook in het Eemhuis en op het Eemplein is er van alles te doen.

Dag van de Amateurkunst

Op zaterdag 14 september presenteren de Amersfoortse amateurkunstverenigingen zich tijdens de jaarlijkse Dag van de Amateurkunst. Tijdens vele optredens in de binnenstad van Amersfoort, waaronder het Eemhuis, kan het publiek kennismaken met o.a. koren, bigbands, dans- en toneelverenigingen. Op het Eemplein presenteren zich zo’n 70 Amersfoortse verenigingen op het gebied van sport, hobby, muziek, kunst en cultuur.

Extra Open Huis

Op zondag 15 september opent Scholen in de Kunst in het Eemhuis haar deuren voor o.a. gratis proeflessen en diverse presentaties tijdens een extra Open Huis. Zo kun je bijvoorbeeld komen luisteren naar de topband The Elite. Door mee te doen dans, muziek, theater en beeldende kunst of muziekinstrumenten uit te proberen, kunnen kinderen (en hun ouders) ontdekken wat het beste bij hen past! Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Rondje van de stad

Op zondag 15 september kun je ons Open Huis mooi combineren met Rondje van de stad: het festival voor Amersfoortse makers van poëzie, theater, muziek en beeldende kunst. Op tal van bijzondere plekken en monumenten in de stad!

OPEN DEURENWEEK

Ballet of theater? Trompet of schilderen? Doe een proefles tijdens de Open Deurenweek en maak je keuze! De Open Deurenweek van Scholen in de Kunst vindt plaats van 16 t/m 21 september op alle locaties van Scholen in de Kunst. Gratis toegang.
De Open Deurenweek is bedoeld om vrijblijvend, gratis deel te nemen of te kijken bij diverse cursussen, rond te kijken in de cursusruimtes en sfeer te proeven. Het is tevens bedoeld als oriëntatie in het veelzijdige aanbod en makkelijker tot een keuze te komen. Door zelf deel te nemen aan één van de vele cursussen die dit seizoen van start gaan, is er alle gelegenheid daarover de nodige informatie in te winnen. Dat kan o.a. ook door een praatje aan te knopen met de aanwezige docenten of cursisten, die ter plekke aan het werk zijn.