Cursusaanbod
Extra Doorloop Urban Dance Event (C) Henry Krul (7)

Brief van onze directeur

Scholen in de Kunst heeft haar deuren moeten sluiten vanwege de maatregelen van de overheid tegen verdere verspreiding van het COVID-19 virus. Onze vijf locaties zijn m.i.v. 13 maart 2020 tot nader order gesloten als gevolg van het kabinetsbesluit.

Met pijn in ons hart, maar uit het oogpunt van de gezondheid van onze bezoekers, cursisten en medewerkers. Dit is een zeer uitzonderlijke situatie waarin wij ons met elkaar bevinden. Een situatie van overmacht. Het effect van de sluiting op de organisatie is uiteraard groot. Wij betreuren met name dat wij hierdoor ons reguliere aanbod voor onze leerlingen, cursisten, scholen en andere maatschapelijke instellingen nu niet kunnen uitvoeren.

Online geopend!

Deze voor iedereen zeer uitzonderlijke situatie maakt dat we met elkaar hard aan de slag zijn gegaan om creatieve mogelijkheden en oplossingen te vinden. Onze fysieke deuren zijn tot nader order gesloten, maar onze digitale deuren hebben we wijd open gezet. De individuele lessen vinden online zoveel als mogelijk doorgang. Met ingang van vrijdag 20 maart is extra online aanbod in ontwikkeling dat op het YouTube-kanaal van Scholen in de Kunst beschikbaar is voor onze cursisten én andere geïnteresseerden. Onze docenten maken hiervoor online filmpjes met opdrachten en oefeningen voor verschillende doelgroepen. Dit biedt onze cursisten ook de kans om eens bij een andere docent of cursus te kijken. Scholen in de Kunst heeft immers een breed aanbod aan kunstvormen voor iedereen.

HOE VERDER?

In lijn met de maatregelen van het kabinet verlengen wij onze sluiting t/m 28 april. Aansluitend vindt de meivakantie plaats en dat betekent dat we op z’n vroegst pas na 10 mei weer van start gaan met de activiteiten in onze vestigingen. Uiteraard hangt dit af van de volgende berichtgeving van het kabinet op 21 april a.s. Wij houden iedereen op de hoogte via de website.
Net als jij kijken wij reikhalzend uit naar het moment waarop we weer open mogen gaan. Om kunst te maken en te beleven als nooit tevoren!

Namens alle medewerkers van Scholen in de Kunst wens ik iedereen veel sterkte in deze onzekere tijd. We vertrouwen erop dat we hier met z’n allen goed uit komen en elkaar snel in goede gezondheid weerzien. In onze mooie dansstudio’s, theaterlokalen, ateliers en leskamers.


Niels Veenhuijzen
directeur