Cursusaanbod
Linosnede Schaatsers Ton Bonekamp

Verrassing voor docent Grafiek

Op woensdag 30 juni heeft Ton Bonekamp, trouwe cursist van onze Grafiek docent Gerhard Belgraver, een exemplaar van het boek 'Goed zo' overhandigd aan Scholen in de Kunst. Al meer dan veertig jaar verzorgt Gerhard Belgraver de cursus 'Grafiek voor gevorderden' bij Scholen in de Kunst. Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag hebben enkele cursisten een boek gemaakt met een selectie van de talloze prenten die onder zijn leiding zijn gemaakt. 

Een vast element in Gerhards cursus is het kiezen van een jaarthema, dat iedereen uitwerkt in een persoonlijke visie. Dat resulteert jaarlijks in een map met werk van alle groepsleden. Voor velen is dit inmiddels een zeer omvangrijke verzameling prenten geworden omdat zij al vele jaren deelnemen aan Gerhards cursus. In een aantal gevallen zelfs al meer dan dertig jaar! 

Een selectie van het werk uit al die jaren is nu samengebracht in het boek 'Goed zo'. Binnenkort leggen we een inkijkexemplaar bij de balie van Scholen in de Kunst, op de vierde verdieping van het Eemhuis. We kunnen vast verklappen dat het een prachtig noek is geworden, met indrukwekkende werken. Het boek geeft een goed beeld van de veelzijdigheid en uitdrukkingskracht van grafische technieken.

Heel veel dank aan de cursisten die het boek hebben samengesteld:
Ton Bonekamp, Ellen van Nieuwkerk, Ru Otto, Jan Raas en Leo Tortike!

Omslag boek Grafiek leerlingen

 

Linosnede schaatsers_Ton Bonekamp  Linosnede koe_Jan Raas  

Linosnede, Ton Bonekamp                                                   Linosnede, Jan Raas