Cursusaanbod
Deelnemer Anjeractie 2020 Muziektheatergroep Totaal Queen Of The Mist

Anjeractie voor amateurkunst

COLLECTEWEEK VAN HET CULTUURFONDS IN AMERSFOORT

Het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat dit jaar 80 jaar en dat wordt gevierd met een speciale jubileumcollecte: de Anjeractie van 22 tot en met 30 mei 2020. Alle collecterende verenigingen mogen dit jaar 100% van de opbrengst zelf houden.

De collecte van de Anjeractie wordt in Amersfoort gecoördineerd door Platform Amateurkunst/Scholen in de Kunst. De collectanten zijn lid van een Amersfoortse amateurkunstvereniging. Met de opbrengst van de collecte (dit jaar dus 100% voor de eigen verenigingskas) kunnen de verenigingen bijvoorbeeld nieuwe instrumenten, kostuums of materialen aanschaffen.

Amersfoort kent een groot, actief amateurkunstveld. Amateurkunst is en blijft de inspirerende en verbindende factor in het ruime culturele aanbod van Amersfoort. De activiteiten van de verenigingen met hun vele voorstellingen, concerten en exposities worden juist in deze tijd van corona zeer gemist. De opbrengst van de Anjeractie stelt de verenigingen in staat om nieuwe plannen te maken en zich voor te bereiden op hervatting van het bruisende verenigingsleven. De verenigingen en alle Amersfoorters verheugen zich daar zeer op!


Anjeractie 2020 via mobiel

De collectanten kunnen vanwege de coronacrisis niet met de collectebus langs de deuren gaan. Voor het eerst in de geschiedenis van de Anjeractie vindt de collecte dan ook m.b.v. de mobiele telefoon plaats. Dat wil zeggen dat de collectanten via hun mobiel een bericht sturen naar hun persoonlijke contacten met de vraag om te doneren voor hun vereniging. Het bericht is gepersonaliseerd zodat de ontvanger ziet van welke amateurkunstvereniging het bericht afkomstig is en aan welk koor/muziekvereniging/orkest/toneelvereniging gedoneerd wordt. Het is even wennen maar eigenlijk veel eenvoudiger en veilig! Dus binnenkort kun je een berichtje verwachten van de verenigingsleden uit je kennissenkring. Heb je geen connectie met verenigingen, maar wil je toch de amateurkunst steunen? Doneer dan met de knop hieronder direct aan de Anjeractie.

Direct doneren aan de anjeractie


Over de Anjeractie

Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Tijdens deze collecteweek gaan normaal gesproken zo’n 16.000 collectanten op pad om geld op te halen voor hun vereniging. Dit jaar doen ze dat dus via hun mobiele telefoon.


Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.