Cursusaanbod
Vrijheid Banner

75 jaar Vrijheid: vier en herdenk jij mee?

75 jaar geleden werd Nederland bevrijd van de Tweede Wereldoorlog. Door heel Nederland wordt hierbij stilgestaan, ook door de regio Amersfoort. We staan stil bij het leven in vrijheid, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven.

Het vieren en herdenken van 75 jaar Vrijheid is in volle gang en in Amersfoort en regio doen we dat vooral samen. Ook Scholen in de Kunst staat stil bij 75 jaar Vrijheid. Wij organiseren en ondersteunen diverse activiteiten rondom dit thema. Vier en herdenk jij mee?

Dansvoorstellingen | danscursisten

Alle danscursisten van Scholen in de Kunst in Flint Theater laten zien wat vrijheid voor hen betekent. Van hiphop tot klassiek ballet, van jazz tot flamenco. Twee verschillende voorstellingen, te zien op twee verschillende dagen.
Vogelvlucht, zaterdag 18 april 2020, 13.30 en 17.30 uur
Op vrije voeten, zondag 19 april 2020, 13.30 en 17.30 uur
De kaartverkoop gaat binnenkort van start.

 

Footprint | School voor Talent

Op het terrein van en in samenwerking met Kamp Amersfoort. Leerlingen van de School voor Talent maken een locatievoorstelling op het terrein van het voormalig werkkamp.
vrijdag 1 mei 2020, 17.00 uur
zaterdag 2 en zondag 3 mei 2020, 12.30, 14.00 en 15.30 uur
gratis toegang

Herdenkingsconcert | Amer Consort

Het jaarlijkse herdenkingsconcert op 4 mei wordt dit jaar verzorgd door Amer Consort vocaal ensemble. Op het programma staat het Requiem van Zdeněk Lukáš, werken van Karl Jenkins met kinderkoor en Hebreeuwse en Jiddische liederen gelinkt aan de Holocaust.
St. Fr. Xaveriuskerk
maandag 4 mei, … uurConcerten | amateurkunstverenigingen

De voorstellingen en concerten die door amateurkunstverenigingen in het kader van 75 jaar vrijheid worden gegeven, staan in de agenda van https://scholenindekunst.nl/amateurkunst/. Te herkennen aan ’75 jaar Vrijheid’.

Meer weten over de activiteiten in Amersfoort? Kijk op de website van '75 jaar Vrijheid'.