Jongeren_Megamixvoorstelling_fallbackbanner.jpg

Amersfoortse PrachtNacht

Altijd al eens midden in de nacht het Mondriaanhuis willen bezoeken? Of een nachtconcert in het Eemhuis willen bijwonen? Of om middernacht in de toren willen dansen? Grijp je kans tijdens de PrachtNacht! Je hoeft er niet jong voor te zijn: alle leeftijden zijn welkom om te zien wat jong, creatief Amersfoort uit de kast trekt. Laat je verrassen door jonge beeldende talenten, dj’s, vj’s, fotografen, bandjes en meer. Het belooft een spetterend spannende nacht te worden. Zien we jou ook?

Deelnemende locaties zijn: De Lieve Vrouw, Flint, VVV Amersfoort, Eemhuis, Mondriaanhuis, Museum Flehite, Kunsthal KAdE, KAdECafé, Rietveldpaviljoen en Lieve Vrouwetoren.

Per Expressie

Stichting Per Expressie klust, samen met een hoop jonge enthousiastelingen, bij aan het kunst- en cultuurklimaat van Amersfoort. Gedreven door een hoop boormachines, kwasten en gitaren komt een enorme bulk creatieve energie vrij. Spontaniteit en originaliteit maken Per Expressie tot wat ze nu is, een jongerenplatform waar creativiteit voorop staat.
Door het organiseren van terugkerende evenementen krijgen jonge Amersfoorters een podium voor hun talent. Er is ruimte voor allerlei verschillende disciplines zoals film, theater, cabaret, dans, muziek, fotografie, video en beeldende kunst. Niet alleen worden jongeren uitgenodigd hier op te treden, of hun kunsten te laten zien, ook het publiek wordt actief betrokken in 'real-time' activiteiten. Er ontstaat een frisse, creatieve dynamiek die uitkristalliseert in te gekke projecten voor en door Amerfoortse jongeren.
Per Expressie staat voor productieruimte en laagdrempellige podia, een broedplaats en een springplank voor nieuw talent. In ultieme vorm is Per Expressie, op bovenstaande wijze, de katalysator van Amersfoortse jongerencultuur.

Houd Facebook in de gaten voor het definitieve programma.