stro2017-1125-IMGK2583.jpg

Masterclassweekend op 10 & 11 maart

Scholen in de Kunst presenteert de zesde editie van het Masterclassweekend. Een veelzijdig programma voor kunstbeoefenaars, cultuurliefhebbers, cursisten en nieuwsgierige bezoekers. Op zaterdag 10 en zondag 11 maart zijn de masters te bewonderen in het Eemhuis.

Masterclassweekend

Tweemaal per jaar nodigt Scholen in de Kunst enkele vooraanstaande kunstenaars uit, die in hun discipline vanwege hun kunst en educatieve gaven inspirerend zijn . Het is een unieke en verdiepende ervaring om mee te maken. De enthousiast ontvangen voorgaande edities hebben laten zien dat Scholen in de Kunst hiermee iets bijzonders biedt. Ook voor de komende editie hebben we weer bijzondere kunstenaars weten vast te leggen.

 

Van gitarist Leif de Leeuw tot schilder Arjan van Helmond

De Amersfoortse gitarist Leif de Leeuw is uitgeroepen tot Beste Blues(rock)gitarist Benelux. Tijdens zijn masterclass gaat Leif zelf spelen, vertellen over zijn fascinatie voor blues en de gitaar én samenspelen met gitaarleerlingen van Scholen in de Kunst.

Textielkunstenaar Henny Zikken tekent met haar naaimachine en probeert altijd de mogelijkheden van textiel in combinatie met andere materialen uit te buiten. Tijdens haar tweedaagse masterclass reikt zij tal van inspirerende voorbeelden aan en gaan deelnemers vooral zelf aan de slag.

Musicus en docent Mathieu Vulto verzorgt een masterclass ‘vocal painting’, ofwel schilderen met de stem.

Nicky van Cleef is een allround danser en legt in zijn masterclass verbindingen tussen moderne, jazz- en urbandance. Hij geeft een masterclass voor jongeren en voor volwassenen.

Poppenspeler Mark Haayema, beroemd door het tv-programma Popster, laat deelnemers kennismaken met diverse poppen: handpoppen, een papieren pop en levensechte poppen.

De masterclass aquarelleren van Maria Roosen, oorspronkelijk gepland in november 2017, is wegens ziekte verplaatst naar 10 maart. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Schilder Arjan van Helmond is bekend geworden met schilderijen van interieurs. Tijdens zijn masterclass vertelt Arjan over vlakverdeling, opbouw van vorm en kleur en het werken in lagen.