TKKC 2017 foto 1.jpg

Tristan Keuris Kamermuziek Concours

In het voorjaar van 2019 organiseert Scholen in de Kunst de vierde editie van het Tristan Keuris Kamermuziek Concours, een bijzonder evenement waarin samen muziek maken in de schijnwerpers staat. De inschrijving voor het concours is geopend. Inschrijven kan nog tot en met 31 december 2018.

Bij het Tristan Keuris Kamermuziek Concours gaat het vooral om het plezier van samen muziek maken en de groei die je als muzikant doormaakt op het gebied van samenspel. De beloning zit ‘m in voldoening, plezier beleven, leren en de ontmoeting met andere mensen en met andere muziek. Maar er zijn uiteraard ook prijzen te winnen. En alle ensembles die door mogen naar de finale krijgen een inspirerende masterclass van een uitmuntende docent.

Het concours is niet uitsluitend bedoeld voor de meest getalenteerde of gevorderde (amateur)musici. Alle deelnemers worden door de jury op hun eigen niveau beoordeeld, en inzet en enthousiasme worden zeer gewaardeerd. Ensembles die uit minimaal twee en maximaal tien muzikanten bestaan, zonder dirigent, kunnen meedoen in vier categorieën : A tot 15 jaar, B van 15 tot 21 jaar, C vanaf 21 jaar en categorie D voor aankomende professionals (conservatoriumstudenten).

Het concours bestaat uit drie rondes, die alle in Amersfoort plaatsvinden:
Zaterdag 16 februari, Eemhuis  -  1e ronde - voorspelen voor een jury
Zaterdag 16 maart, Eemhuis  -  2e ronde - masterclasses
Zaterdag 6 april, ICOON  -  3e ronde - finaleconcert

Inschrijven kan via de website www.keurisconcours.nl
Deelname kost € 20,- per ensemblelid.