IMG_0577.jpg

Expositie Poses te zien in het Eemhuis

Vijf groepen tekenen en schilderen en beeldhouwen hebben allen gewerkt met het thema 'waarneming'. Met een verschillende aanpak en uiteenlopende inspiratiebronnen zijn zij in hun eigen cursusgroep aan de slag gegaan. Het is nu tijd dat het werk de lokalen verlaat en aan de buitenwereld wordt getoond. En terecht: het is weer een verrassende, veelzijdige expositie geworden, waarin het talent van onze cursisten niet langer verborgen blijft. Kom ook een kijkje nemen! 

De teken- en schildercursisten van Michiel Jansen hebben naar aanleiding van én naar aanschouwing van modellen getekend en geschilderd. Er is daarbij gezocht naar opbouw, kleurgebruik en plasticiteit aan de hand van verschillende poses. Dat resulteert in een hele reeks portretten en schilderijen van modellen. Goed kijken en het gebruik van diverse technieken leidt tot interessante uitwerkingen. Cursisten van Anne Marie Spijker hebben uit het hoofd gewerkt of foto's ter inspiratie gebruikt. En de cursisten van Leontine Sies stonden voor de uitdaging om een model ook ruimtelijk te verbeelden.

Op het Kunstplein, in Café Bruis en in diverse gangen op de vierde verdieping in het Eemhuis is het werk tot 26 maart te zien tijdens openingstijden van Scholen in de Kunst. Gratis toegang.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag, 10.00 - 15.00 uur
Zondag gesloten