Leintje oude kunst.jpg

Kinderkunst in AH-winkel Noordewierweg

Scholen in de Kunst is niet alleen te vinden op haar eigen locaties, maar ook in veel wijken van Amersfoort. Zo geeft Scholen in de Kunstdocent én wijkbewoner Leintje Hoogenkamp naschoolse beeldende kunstlessen in het Soesterkwartier. Het werk van de leerlingen is vanaf 17 februari te zien in de vitrine van de AH-winkel aan de Noordewierweg.

Elke maandagmiddag maken kinderen van 6 t/m 12 jaar de prachtigste kunstwerken. Zij werken met het thema ‘Op reis naar vroeger’. De kinderen verdiepen zich in prehistorische grotschilderingen, Egyptische kunst en hele oude verhalen. De werken die de kinderen maken, zijn in een wisselende tentoonstelling vanaf 17 februari te zien in de vitrine van Albert Heijn Noordewierweg. In maart zijn er kunstwerken van de kinderen te zien in Wijkmuseum Soesterkwartier (Sint Bonifaciusstraat  61). Beide exposities zijn gratis te bewonderen.

   

Dit project is een samenwerking met: ABC Soesterkwartier, Ska kinderopvang, basisschool De Magneet, Albert Heijn Noordewierweg en Wijkmuseum Soesterkwartier.