Banner UITweekend.jpg

UITweekend Amersfoort

Tijdens het UITweekend Amersfoort openen de culturele organisaties in Amersfoort de deuren! Op 9 en 10 september wordt het een groot feest waarbij je als bezoeker de theaters, musea en meer kunt ontdekken.
Zo worden er leuke workshops, previews en activiteiten georganiseerd op de volgende locaties: de Flint, Theater de Lieve Vrouw, het Eemhuis, Fluor, het Mondriaanhuis en Museum Flehite en natuurlijk bij Scholen in de Kunst!


Zaterdag 9 september: Dag van de Amateurkunst

Traditiegetrouw vindt tijdens het UITweekend de Dag van de Amateurkunst van Scholen in de Kunst plaats. In monumenten, culturele instellingen en andere bijzondere plekken in de stad wordt het publiek getrakteerd op verrassende optredens van koren, korpsen, dans- en theaterverenigingen. Leuk om naar te luisteren en een uitgelezen kans kennis te maken met het rijke verenigingsleven in Amersfoort.
tijd: 11.00 – 17.00 uur
plaats: monumenten in centrum Amersfoort, Eemplein en Eemhuis

Zondag 10 september: Instrumentenmarkt

Twijfel jij of je kind nog over een instrument?  Loop dan zondag 10 september eens binnen bij de Instrumentenmarkt op de vierde verdieping van het Eemhuis en probeer verschillende muziekinstrumenten uit, neem een kijkje in de creatieve werkruimten en bekijk de expositie Zomerse streken. Iedereen is van harte welkom bij Scholen in de Kunst!
tijd: 13.30 -16.00 uur
plaats: Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort

Zondag 10 september: gratis workshops

Bovendien zijn er deze middag ook gratis workshops voor de kinderen.
Docenten Jacobijn Erdtsieck en Theo van Delft gaan o.a. met 3d-printers aan de slag en je kunt ook een theaterworkshop doen.
tijd: 13.30 tot 16.00 uur
plaats: Eemhuis, op de vierde verdieping


Meer informatie?

Het totale programma vind je op de website van VVV Amersfoort.Of blader hier door de folder met het programma. Veel plezier!