Koninklijk Bezoek (c) Henry Krul (2).jpg

Terugblik koninklijk bezoek

Op 24 oktober was het dan zover: de dag van het streekbezoek van Koning en Koningin aan de regio Eemland. Vanaf half acht 's ochtends was er al volop activiteit in en om het Eemhuis. Medewerkers van de verschillende organisaties, beveiliging, schoonmaakploegen en toezichthouders waren druk bezig om de komst van het koninklijk paar in goede banen te leiden. Vanaf de vierde verdieping konden we de aankomst van Koning en Koningin bij de Koppelpoort en de wandeling naar het Eemplein goed zien.

Muzikale & creatieve omlijsting

Om iets na elven betraden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het Eemhuis. In de centrale hal van de bibliotheek speelde het Amersfoorts Jeugdorkest onder leiding van Rolf Buis een prachtig stuk . Daarna kwam het gezelschap naar de vierde verdieping, voor een inhoudelijk gesprek met Amersfoorters over de groei van de stad. 

Het liefst hadden we dit feestje met al onze cursisten en docenten gevierd, maar alleen de mensen die op dinsdagochtend altijd in het Eemhuis zijn voor werk of les, mochten aanwezig zijn. Met hen, docenten en cursisten van de dinsdagochtend, hebben we gezorgd voor een creatieve, inspirerende entourage! 
In Café Bruis speelden twee leerlingen van de School voor Talent op dwarsfluit en piano, er werd gerepeteerd door het Jongerenkoor en de schilderles van Michiel Jansen was verhuisd naar het Kunstplein. 
Na het gesprek met stadgenoten, waarbij de koning zeer goed geïnformeerd bleek over Amersfoort, namen Koning en Koningin nog uitgebreid de tijd om te praten met de schildercursisten. 

     

Foto's: Frank van Beek

Bij het vertrek uit het Eemhuis klonk opnieuw muziek in de centrale hal, dit keer door het Mondriaan Ensemble onder leiding van zangdocent Reinier Bavinck. Zij zongen een prachtig lied uit de muziektheatervoorstelling Niemandsland, waar Koning en Koningin vol aandacht naar luisterden.
Daarna vertrok het gezelschap richting Soest, ons achterlatend in een uitbundige stemming. Het kostte enige moeite om daarna over te gaan tot de orde van de dag!

We kijken met elkaar, met onze partners in het Eemhuis en het stadsbestuur terug op een bijzonder geslaagde dag, waarop we opnieuw het Eemhuis als bruisend cultuurhuis van de stad hebben laten zien!

Graag delen we hier nog alle foto'en filmpjes die zijn gemaakt. En voor de liefhebbers een aantal links naar verslagen van derden. Veel plezier!