Koen Vermeule_banner.jpg

Masterclassweekend op 25 & 26 november

Tweemaal per jaar nodigt Scholen in de Kunst enkele vooraanstaande kunstenaars uit, die in hun discipline vanwege hun kunst en educatieve gaven inspirerend zijn. De enthousiast ontvangen voorgaande edities hebben laten zien dat we hiermee iets bijzonders bieden. Ook voor de komende vijfde editie hebben we bijzondere kunstenaars weten vast te leggen.

Masterclasses in vogelvlucht

Jeremy Baker is acteur, komiek en tekst- en scenarioschrijver en voornamelijk bekend van het programma Koefnoen. Hij heeft een masterclass 'Schrijf en speel je eigen comedy-sketch' voor jongeren en voor volwassenen.

Emile van der Kruk maakt houten sculpturen, waarbij hij de kettingzaag(!) gebruikt als kwast. In zijn masterclass vertelt hij over zijn werk en daagt hij de deelnemers uit met beeldhouwoefeningen. GEANNULEERD!

Marjès Benoist is een zeer vooraanstaand pianiste in Nederland en heeft een schat aan ervaring in het werk met jonge talenten. Zij geeft een masterclass piano aan jonge pianoleerlingen, waarbij publiek van harte welkom is. 

Koen Vermeule schildert graag landschappen en mensen, die verloren in de wereld lijken rond te dolen. Hij komt vertellen over zijn werk en gaat aan de slag met schilderopdrachten. Zijn masterclass is UITVERKOCHT.

Christine van der Ree tovert emaille om tot kleine kunstwerkjes, waarbij zij druktechnieken niet schuwt. Leer meer over deze techniek in haar masterclass

Choreograaf en danser Faizah Grootens brengt met haar multiculturele dansvormen mensen dichter bij elkaar. Zij geeft een masterclass aan jongeren (NOG ENKELE PLAATSEN!) en aan volwassenen(UITVERKOCHT)

Kunstenaar Maria Roosen is helaas ziek en daarom kan deze masterclass niet doorgaan. Deelnemers zijn geïnformeerd en er wordt gezocht naar een vervangende datum.

Het meedoen aan een masterclass is een waardevolle aanvulling op onze reguliere ateliers, lessen en cursussen. Kortom, kom luisteren en kijken, of doe mee!

Alle masterclasses vind je in onze agenda. Je kunt je kaartje kopen in onze ticketshop.