kodaly.jpg

Kodály: cursus muziek in het instrumentale onderwijs

‘It is the richness of musical experiences and of their memories that make a good musician’ (Zoltan Kodaly)

In het schooljaar 2017-2018 wordt de cursus Muziek in het Instrumentale Onderwijs aangeboden door Scholen in de Kunst Amersfoort in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium.

Muziek in het Instrumentale Onderwijs is een praktische en theoretische cursus over algemeen vormend muziekonderwijs en instrumentaal / vocaal onderwijs gebaseerd op de uitgangspunten van Kodàly: leren spelen, zingen, lezen, schrijven en begrijpen van muziek voor alle kinderen.

Cursisten leren over de mogelijkheden van de praktische toepassing van de Kodály-werkwijze in het instrumentale, vocale en groepsonderwijs. Intervisie met collega’s en reflectie op de eigen lespraktijk zijn eveneens onderdeel van deze cursus. In deze workshops en gesprekken wordt gebruik gemaakt van het toepassen van modellen voor het geven van coaching en feedback die speciaal ontwikkeld zijn voor het kunstvakonderwijs.

Deze cursus is bedoeld voor muziekschooldocenten, muziekdocenten met een privé-lespraktijk en leerkrachten uit het reguliere onderwijs.

De cursus vindt plaats op 9 dinsdagen in het Eemhuis in Amersfoort. 

Lesdata: 10 oktober, 14 november, 12 december 2017 en 16 januari, 13 februari, 13 maart, 17 april, 15 mei, 26 juni 2018
Lestijd: 9.30-14.00 uur, inclusief lunch
Locatie: Eemhuis, Eemplein 75, Amersfoort

Kosten: € 820,00 incl. btw 

Aanmelden vóór 5 oktober 2017>via annettevanderham@scholenindekunst.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mieke van Dael via miekevandael@scholenindekunst.nl  

Download de informatie