expo Herman van Veen - Alfred J Kwak (c) Henry Krul (12).jpg

Aftrap Open Huis door Herman van Veen

Zaterdag 20 mei a.s. is iedereen welkom bij het Open Huis van Scholen in de Kunst in het Eemhuis, op de vierde verdieping. Hier kan iedereen tussen 13.00 en 16.00 uur terecht voor informatie over het cursusaanbod, muziekinstrumenten uitproberen, optredens bijwonen en meedoen met open lessen dans, theater, beeldend en muziek. Herman van Veen opent om 13.00 uur zijn expositie Alfred J. Kwak - zijn leven en werk. Iedereen is welkom!

De muziekfabel van Alfred Jodocus Kwak werd voor het eerst opgevoerd door het Amsterdamse Jeugdtoneel in Carré op zondag 29 augustus 1976. Daarna volgde een televisieserie en allerlei andere uitingen. Van al dat werk heeft Herman van Veen een bijzondere expositie samengesteld. Deze expositie is te zien in het Eemhuis vanaf 20 mei t/m 19 juni 2017. Op zaterdag 20 mei opent Herman van Veen om 13.00 uur de expositie op feestelijke wijze. Het is tevens de aftrap van het Open Huis.  Scholen in de Kunst en Herman van Veen, beschermheer van de School voor Talent, zijn al enige jaren aan elkaar verbonden en dat resulteert steeds vaker in bijzondere samenwerkingsprojecten.

Open Huis
Het Open Huis is het uitgelezen moment kennis te maken met het brede cursusaanbod van Scholen in de Kunst. Bezoekers kunnen op een ontspannen, laagdrempelige wijze kennismaken met theater, dans, beeldend en muziek. Door te kijken naar anderen of zelf actief deel te nemen. In Café Bruis (bij mooi weer op het dakterras) en in de muziekzaal van het Eemhuis zijn vele optredens van bandjes, orkesten en ensembles te zien. Zo kunnen liefhebbers genieten van het Juniorenorkest, de Flexband, Kinderkoor Bubbels en het Kei Stedelijk Opleidingsorkest. Wil je liever zelf aan de slag? Pak dan een muziekinstrument ter hand en probeer het uit! Uiteraard zijn muziekdocenten aanwezig om advies te geven, alle vragen te beantwoorden en instrumenten te demonstreren. En in bijna ieder lokaal zijn er workshops dans, beeldend en theater. Bekijk of download het programma en stel je eigen middag samen! 
Het Open Huis is ook onderdeel van de Geluksroute033.

Cursusbrochure 2017-2018
Tijdens het Open Huis verschijnt de nieuwe, gratis brochure met alle cursussen in het seizoen 2017-2018. Kun je niet wachten? Blader dan alvast online door de brochure.