Cursusaanbod
Beeld-3-Kikker-met-vriendjes.jpg

033 leest voor op basisscholen

In de week van 15 tot 19 april staat heel Amersfoort in het teken van voorlezen. De peuters en kleuters krijgen het prentenboek 'Kikker is Kikker' cadeau en door de hele stad zijn voorleesactiviteiten. Want voorlezen is leuk, vergroot de woordenschat van kinderen en helpt ze de wereld om zich heen te begrijpen.

Alle basisscholen en kinderopvanglocaties geven hun kinderen op maandag 15 april het prentenboek 'Kikker is kikker' cadeau. Dat is de officiële start van dit Amersfoortse voorleesfeest. De burgemeester, wethouders en de directeuren van scholen en organiserende organisaties lezen op 15 april voor op verschillende basisscholen. Zo zal onze directeur, Niels Veenhuijzen, op 15 april voorlezen op de Vondelschool!


Recordpoging Voorlezen

Op donderdag 18 april om 19.00 uur sluiten we de week af met een recordpoging: we gaan met zoveel mogelijk mensen tegelijk voorlezen! We nodigen iedereen uit om samen ’s avonds voor te lezen, met je familie, buurt of klasgenoten. Deel jouw voorleesmoment via social media met de hashtag #033leestvoor.  

Of kom op 18 april in je pyjama naar het Voorleesrecord- pyjamafeestje in de bibliotheek in het Eemhuis!  Dan kun je samen naar 'Kikker is Kikker' luisteren en zo meehelpen om het Voorleesrecord te breken. O ja, Kikker is zelf ook aanwezig en wil heel graag met alle kinderen op de foto.

Geef een (prenten-)boek cadeau!

De actie wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Amersfoort, die hiermee aansluit bij de landelijke campagne 'Geef een (prenten-)boek cadeau'. Amersfoortse partijen, zoals de boekhandel, de Bibliotheek Eemland, de gemeente, scholen, kinderdagverblijven, de VoorleesExpress en Scholen in de Kunst zetten zich gezamenlijk in om van de actie een succes te maken.

Meer weten? Kijk op de website www.033leestvoor.nl en volg op social media de hashtag #033leestvoor.