Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Maak hier je keuze

Hiphop: B-Boy style Hiphop voor kinderen Hiphop dansles voor jongens Hiphop les voor jongeren Hiphop dance voor volwassenen

Mogelijkheden

Type Groepsles
Leeftijd Groep 7-8
Docent Jerry Altenstad

Locaties

Eemhuis
Zaterdag
Middag

Prijs

Kind
€ 255,00 (35 lessen)

De startdata en lestijden zie je als je je inschrijft. Daar kies je de cursus die het beste bij jou past.

Hiphop: B-Boy style

Deze cursus hiphop richt zich op de 'B-boy style' en richt zich op hiphop en breakdance. Veel grondwerk dus en coole moves op de nieuwste muziek. Een stoere cursus voor stoere dansers! 

Bij hiphop duik je met veel energie in een dans. Het gaat om meer dan alleen op je hoofd draaien, al is dat wel gaaf om te doen. Het gaat ook om verschillende dansstijlen, het voetenwerk, plezier, expressie en timing.

Onze docenten

Jerry Altenstad

Meer info

Jerry Altenstad

'Je kunt van iedereen een danser maken'

Hoe zou je jezelf omschrijven als docent?

“Mijn lessen zijn een reflectie van wie ik ben als mens. Ik ben een spontane gozer, die de lessen graag optimaal verzorgt. Ik hou ervan dat de cursisten lekker fanatiek zijn, net als ik. Tegelijkertijd hebben we ook veel lol in de les. Veel leerlingen durven niet altijd meteen te laten zien wat voor talent ze in huis hebben. Mijn uitdaging is om dat talent tevoorschijn te laten komen, zodat ze op de voorgrond durven staan met hun dans. Mijn lessen zijn echt dé plek om je eigen kunsten te vertonen.”

Hoe heb jij zelf deze dansstijl geleerd?

“Zelf heb ik dansen op straat geleerd, al doende. Ik was eigenlijk een voetballertje, maar een vriendin nam me destijds in Rotterdam steeds mee naar groepen jongens die aan hiphop deden. Zo heb ik het geleerd en werd ik door de dans bevangen. Daarna heb ik diverse interne opleidingen gedaan bij urban dance grootheden. Die ervaringen neem ik nog altijd mee in mijn lessen. Je kunt van iedereen een danser maken, dansen is echt een mindset.”

Wat voor dansstijlen zitten in de lessen?

“Ik zorg altijd voor verschillende stijlen in mijn lessen. Natuurlijk is de basis urban dance, dus er zitten aspecten in van locking en popping en old school hiphop, maar ik breid het ook weleens uit naar wat meer modern. Het allerbelangrijkste vind ik een goede sfeer in de les. Het gaat erom dat leerlingen plezier hebben en dat ze er open voor staan om allerlei moves te proberen. En vergeet de eigen inbreng niet. Bij voorstellingen maak ik altijd zelf de choreografie, maar laat ik ook een deel open dat de cursisten zelf mogen invullen. We doen het echt samen.”

Wat is voor jou belangrijk in het contact met cursisten?

“Veel leerlingen volgen enkele jaren les bij mij, je bouwt dan echt een band op. Ik maak veel persoonlijk contact en kijk goed naar hoe het met ze gaat en wat ze nodig hebben. Ik ben hun aanspreekpunt, uiteraard voor dans, maar ook voor dingen die er spelen in hun leven. Op een bepaalde manier ben je ook een beetje een vertrouwenspersoon. Ik ben super trots als ik ze zie doorgroeien. Ik heb enkele leerlingen die nu aan de dansacademie dansen en als iemand veel talent heeft en graag dit vak in wil, dan bied ik de mogelijkheid om een keer samen met mij een les te verzorgen. Ik kijk per persoon wat die ambieert en sluit daar zo goed mogelijk bij aan.”

Wist je dit al van Jerry?

Als Jerry thuiskomt na een dag lesgeven, kijkt hij het liefste op televisie naar actualiteitenrubrieken en het nieuws.

Achtergrond

Jerry Altenstad woont in Rotterdam, de stad waar hij de hiphop en urban dance ook ontdekte. Op straat, met vrienden, leerde hij zijn eerste moves. Daarna werd hij intern opgeleid. Jerry heeft als danser veel televisiewerk gedaan, zo danste hij in programma’s met Linda de Mol, Lee Towers en André van Duin. Maar het mooiste moment vond hij dat hij mocht dansen in de Arena in Amsterdam op het huwelijk van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima!

Toon meer docenten