Cursusaanbod
Pexels Pixabay 460736

Top 5 populairste kunstvormen binnen beeldende kunst

Waar moet je beginnen als je zelf aan de slag wilt met beeldende kunst? Er zijn misschien wel meer dan 100 kunststijlen die binnen de kunstdiscipline beeldend vallen. En dan heb je ook nog 1000 verschillende kunststromingen. In dit artikel gaan we het hebben over de 5 populairste kunstvormen om zelf mee aan de slag te gaan binnen de kunstdiscipline beeldend. 

Wat valt er binnen de kunstdiscipline beeldend?

Beeldend is de discipline van kunst waarbij de afbeelding, of ''het visuele'', voorop staat. De afbeelding wordt gerealiseerd, of uitgebeeld, in de vorm van een kunstobject. Iets dat materieel is. Een kunstobject kan plat zijn, bijvoorbeeld een schilderij, of een ruimtelijke vorm aannemen, bijvoorbeeld een beeldhouwwerk. Beeldhouwen en schilderen zijn dus vormen van beeldende kunst. 

Wil je zelf starten met een cursus beeldende kunst? Rechts op deze pagina vind je linkjes naar meer informatie over onze cursussen. Ook linken we per kunstvorm naar het cursusaanbod. Wil je materiaal kopen om er zelf mee aan de slag te gaan? Wij vertellen je ook waar de spullen te verkrijgen zijn in Amersfoort.

Wil je iets nieuws leren binnen een andere kunstdiscipline? Bijvoorbeeld dans of muziek? Lees dan hier meer over populaire dansstijlen of muziekinstrumenten

Hoe bepalen we wat de populairste kunstvormen zijn?

Om te bepalen wat de populairste soorten beeldende kunst zijn kijken we naar twee bronnen. Allereerst kijken we naar het aantal keer dat de kunstvorm gezocht wordt in Google. Bijvoorbeeld hoe vaak de term ''schilderen'' of ''fotograferen'' gezocht wordt. We kijken niet naar de termen ''schilderij'' en ''foto''. Dit zegt namelijk meer over de populariteit van het eindproduct en minder over het beoefenen. Als tweede bron kijken we naar de populariteit van de cursussen die wij binnen Scholen in de Kunst geven

De populairste kunstvormen: 

  1. Tekenen
  2. Schilderen
  3. Beeldhouwen