Cursusaanbod
Intouchables_foto Rombout Stegink.JPG
wij spelen met toetsen

Keyboard

Wil je keyboard leren spelen en ben je op zoek naar een gezellige muziekschool in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele keyboardleraren. Je kunt keyboardles krijgen in Amersfoort, Leusden of Soest. Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles. Uiteraard hebben we ook plek voor gevorderde keyboardleerlingen.

Met een keyboard wordt – in de Nederlandse taal – doorgaans het toetseninstrument bedoeld dat naast talloze klanken ook een begeleidingsautomaat aan boord heeft die via akkoorden wordt aangestuurd. Deze 'arrangeerkeyboards' bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van automatische begeleiding in diverse stijlen en genres. Het 'arrangeerkeyboard' is in feite de opvolger van het vroegere huisorgel.

Een andere tak binnen de familie is de synthesizer. Deze is in vergelijking met de arrangeerkeyboards geavanceerder waar het gaat om zelf klanken maken en klankbewerking. Aan de andere kant is er vaak geen automatische begeleiding en geluidversterking aanwezig. Deze worden daarom hoofdzakelijk gebruikt om te componeren of in een band te spelen. Tegenwoordig bestaat de synthesizer zowel in hardware- als in software-vorm.

Keyboard cursussen