Cursusaanbod
Contrabas.jpg

Contrabas

Wil je contrabas leren spelen en ben je op zoek naar een gezellige muziekschool in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele contrabasleraren. Je kunt contrabasles krijgen in Amersfoort, Leusden of Soest. Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles. Uiteraard hebben we ook plek voor gevorderde contrabasleerlingen.

De contrabas is het strijkinstrument dat de laagste tonen voortbrengt. De vorm wijkt enigszins af van de viool, altviool en cello. Het instrument heeft wat afhangende schouders. De contrabas is zó groot dat de bespeler ervan moet staan of op een hoge kruk moet gaan zitten.

Veel contrabassisten zitten echter niet op een hoge kruk, maar gewoon op een niet te hoog afgestelde drumkruk. De bas staat dan iets horizontaler (schuiner).  In tegenstelling tot de andere strijkers is de contrabas in kwarten gestemd in plaats van in kwinten. De stemming van de snaren is: E-A-D-G.

De zware klank van de contrabas is het fundament van een symfonie- en strijkorkest. In de jazzmuziek kom je de contrabas ook tegen, waar het instrument meestal tokkelend (dat noemen we: pizzicato) wordt bespeeld. De contrabas kan al gespeeld worden vanaf  zo'n 7 jaar. Ze spelen dan op een 1/8 bas.

Contrabas cursussen