Tekenen en schilderen jongeren_banner pijlerpagina

Jeugdcultuurfonds

Het Jeugd Sport- en Cultuurfonds Amersfoort is er voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 16 jaar, die om financiële reden niet kunnen deelnemen aan actieve sport- of kunstbeoefening. Gemeente Amersfoort stelt voor deze kinderen een tegemoetkoming in de kosten beschikbaar. Er kan aangevraagd worden voor sport of cultuur (niet en/en). Daarnaast kan er nog voor zwemles worden aangevraagd bij het Jeugdsportfonds.

Wie kunnen het aanvragen?
Het Jeugdcultuurfonds van de provincie Utrecht richt zich op de professionals die werken met deze groep kinderen uit de jeugdzorg en het onderwijs. Zij verzorgen de aanvragen en de inkomenstoets. Het geld gaat rechtstreeks naar de instellingen of personen die de kunsteducatie verzorgen. Het Jeugdcultuurfonds werkt hiermee volgens de methode van het Jeugdsportfonds.

Hoe werkt het?
Met de bijdrage uit het Jeugdcultuurfonds kan bijvoorbeeld het lesgeld of de instrumenten betaald worden. Een aanvraag indienen bij het Jeugdcultuurfonds loopt via een intermediair. Een intermediair is een professional, die op de hoogte is van de inkomenssituatie. Dit kan de leerkracht zijn van uw zoon of dochter of een maatschappelijk werker. Ontvangt u een uitkering van de gemeente? Dan kunt u zich melden bij uw klantmanager voor het indienen van een aanvraag. Een aanvraag moet ieder cursusjaar opnieuw worden ingediend.

Laagdrempelig
Juist deze aanpak maakt het Jeugdcultuurfonds laagdrempelig, ouders of verzorgers hoeven zelf geen ingewikkelde aanvraagformulieren in te vullen of bonnetjes te bewaren.

Ouderkaart
Download hier de ouderkaart voor cultuur. Deze kunt u invullen en afgeven aan een intermediair. Dit is een professional uit onderwijs of hulpverlening, bijvoorbeeld de intern begeleider op de school van uw kind of medewerker van het buurtteam. De intermediair dient de aanvraag in bij het Jeugdcultuurfonds. Is de aanvraag goedgekeurd dan rekent het Jeugdcultuurfonds de kosten van de cursus rechtstreeks af met Scholen in de Kunst.

Waar is het Jeugdcultuurfonds in de provincie al actief?
Het Jeugdcultuurfonds is in de provincie Utrecht actief in Amersfoort, Utrecht, Soest, Zeist, Stichtse Vecht, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Eemnes, Montfoort, Lopik en Bunnik. Er komen ieder jaar nieuwe gemeentes bij. Ook Rhenen en Houten staan in de startblokken.

Voorwaarden Jeugdcultuurfonds Amersfoort
De leeftijds- en inkomensgrens verschilt per gemeente. In Amersfoort is de leeftijdsgrens 4 t/m 16 jaar. Gezinnen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum komen in aanmerking voor vergoeding. Het maximum aan te vragen bedrag is  
€ 450,-. Er is slechts 1 aanvraag per jaar mogelijk voor 1 activiteit: of voor sport of voor kunstbeoefening.

Meer informatie of contact??
Jolanda Kamphuis, consulent Jeugdcultuurfonds Utrecht
06 54 65 79 69 (maandag, dinsdag, donderdag)
utrecht@jeugdcultuurfonds.nl
www.jeugdcultuurfonds.nl