Cursusaanbod
voorkant brochure SvT.JPG
wij ontwikkelen ons talent

School voor Talent

VOOR LEERLINGEN MET INZET, AMBITIE EN TALENT

Heb jij talent en ambitie en zoek je meer uitdaging op het gebied van muziekles, dansles, theaterles of beeldende kunst? Dan ben je bij Scholen in de Kunst aan het juiste adres. Bij onze School voor Talent volgen jonge, getalenteerde musici/muzikanten, dansers, toneelspelers en kunstenaars een jaar lang een bijzonder programma, vol uitdaging en professionele optredens. Zo kun je onderzoeken of een carrière in de (pop)muziek, dans, theater of beeldende kunst voor je is weggelegd en bereid je je vast voor op een eventuele vooropleiding of het doen van een auditie.

GA NAAR HET CURSUSAANBOD School voor talent

Scholen in de Kunst heeft voor getalenteerde kinderen en jongeren een aparte leerlijn opgezet in de vorm van speciale talentklassen. We bieden deze aan in vijf disciplines: muziek, dans, theater, beeldende kunst en popmuziek. Voor alle vijf de disciplines worden leerlingen aangenomen door middel van audities of selectie. Je start het seizoen met een gezamenlijke inspiratiedag. Op deze dag ontmoet je soulmates die, net als jij, zich extra willen inzetten om hun talent te ontplooien. Zo stimuleer je elkaar en leer je veel van elkaar! En je sluit het jaar af met een gezamenlijke voorstelling in juni, waarbij alle disciplines meewerken aan een spetterend eindresultaat.

Waarom zou je je aanmelden voor de School voor Talent?
● je bent ambitieus en wilt verder komen;
● je wilt soulmates/gelijkgestemden ontmoeten;
● je wilt je voorbereiden op een kunstvakopleiding;
● je kunt je voorbereiden op audities voor een theater- of dansopleiding;
● je wilt meer dan één les per week;
● je kunt aan je portfolio werken;
● je wilt je voorbereiden op een conservatorium of muziekopleiding;
● je kunt je verder verdiepen binnen een kunstdiscipline;
● er zijn diverse mogelijkheden om op te treden voor publiek;
● je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om in bij Amersfoortse podia concerten en voorstellingen te bezoeken.

Lijkt de School voor Talent je interessant, maar heb je nog twijfels of het bij je past? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de filmpjes van een concert van de School voor Talent Muziek. Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben in één van de talentklassen van Scholen in de Kunst.


PROFESSIONEEL MUSICUS WORDEN

Bij School voor Talent Muziek krijgt iedere muziekleerling 10 minuten extra lestijd van zijn/haar eigen docent. Daarnaast komt iedere deelnemer zestien les(zater)dagen naar het Eemhuis, verdeeld in een ochtend- en middaggroep. Beide groepen zingen in een koor; een belangrijke, sociale en gezellige activiteit. Docenten van het conservatorium komen een techniekles geven en er staat een masterclass op het programma. We verzorgen ook solfège- en presentatielessen en vormen kamermuziekensembles, die worden gecoacht om naar een uitvoering toe te werken.


PROFESSIONEEL MUZIKANT WORDEN

Elke deelnemer aan School voor Talent Pop krijgt 10 minuten extra lestijd van zijn eigen docent. Daarnaast komt iedere deelnemer zestien les(zater)dagen naar het Eemhuis. Uiteraard staat het spelen van een instrument en/of het zingen centraal, al dan niet solo of in een band. Theoretische verdieping behoort ook tot het lesprogramma. Onderdelen van het programma zijn onder andere solfègelessen, bandcoaching, opname in een studio en presentatie tijdens een optreden.


ACTEUR WORDEN

Leerlingen van School voor Talent Theater werken op zestien les(zater)dagen aan verschillende aspecten van toneelspelen. Met een van tevoren gekozen thema als uitgangspunt komt o.a. elementair spel, masker theater, bewegingstheater, improviseren & spelimpuls, groot spel/camera acteren, stage combat en tekst aan bod. Elke lesdag start met een uur koorzang samen met leerlingen van de School voor Talent Muziek. Verschillende (gast)docenten verzorgen gedurende het jaar de uiteenlopende lessen. In de laatste weken wordt samen met een theatermaker toegewerkt naar de eindpresentatie.


PROFESSIONEEL DANSER WORDEN

Gedurende twintig les(zater)dagen voor School voor Talent Dans worden lessen aangeboden met daarin een techniekles (modern, jazz, klassiek, urban) en een choreografieproject onder leiding van een gastchoreograaf. Indien gewenst, kan daarnaast auditietraining plaatsvinden ter voorbereiding op toelating aan een dansvakopleiding. We plannen een bezoek aan een open dag van een vakopleiding in, evenals het gezamenlijk bezoeken van één of meer bijzondere dansvoorstellingen.


BEELDEND KUNSTENAAR WORDEN

In zestien les(zater)dagen worden verschillende technieken aangeboden en wordt er gewerkt met thema’s. Daarnaast is er ruimte en vrijheid om eigen werk te maken. De School voor Talent Beeldend is een goede plek om een portfolio te maken en/of uit te breiden. Een bezoek aan de open dag van een kunstvakopleiding wordt ingepland, evenals een gezamenlijk bezoek aan een atelier en/of tentoonstelling. De lessen in uiteenlopende technieken worden verzorgd door docenten van Scholen in de Kunst en gastdocenten.

Heb je vragen over onze School voor Talent, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Je vindt in de speciale brochure alle contactpersonen met gegevens. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over onze School voor Talent
Veel gestelde vragen over de School voor Talent

Gecertificeerde organisatie