Cursusaanbod
Stro2019 1214 IMGF6571
Wij spelen samen

Ensembles & orkesten

ALLES OVER ensembles & ORKESTEN IN AMERSFOORT

Speel je al een instrument, wil je graag samen met anderen muziek maken en ben je op zoek naar een ensemble of orkest in Amersfoort? Dan ben je bij Scholen in de Kunst aan het juiste adres. Je bent van harte welkom bij één van onze orkesten of kleinere ensembles. De orkesten en ensembles repeteren in het Eemhuis (Amersfoort-centrum) of op onze locatie in Soest. Muziekleerlingen van Scholen in de Kunst kunnen gratis deelnemen aan één of meerdere van onze orkesten en ensembles. Je wordt ingedeeld op leeftijd en/of instrument.

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOD ensembles & orkesten

ORKESTEN VOOR IEDERE LEEFTIJD

Speel je een instrument en zou je ook wel eens in een orkest of ensemble willen spelen? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de filmpjes hieronder van een aantal van onze concerten en ontdek het plezier van samen muziek maken! Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben in een orkest of ensemble van Scholen in de Kunst. Deelname aan een orkest of ensemble is gratis als je bij ons ook muziekles hebt en is enorm gezellig! Ook leerlingen van andere muziekscholen zijn van harte welkom om mee te spelen in onze orkesten, alleen betaal je dan voor je deelname.

Waarom zou je in een orkest of ensemble willen spelen?
● van samen muziek maken word je blij;
● je leert samenspelen met anderen;
● je leert de klanken van andere instrumenten kennen;
● een orkest of ensemble is gezellig; je maakt kennis met andere leerlingen en maakt nieuwe vrienden;
● voor muziekleerlingen van Scholen in de Kunst is deelname gratis:
● het is een mooie aanvulling op je gewone muziekles;
● je leert van optredens en verlegt je grenzen;
● je maakt kennis met verschillende muziekgenres;
● je oefent met (de aanwijzingen van) een echte dirigent;
● er zijn diverse mogelijkheden om op te treden voor publiek;
● je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om bij Amersfoortse podia concerten te bezoeken.

De orkesten van Scholen in de Kunst zijn op leeftijd ingedeeld:

Juniorenorkest: 8-12 jaar

Het Juniorenorkest van Scholen in de Kunst bestaat uit ongeveer 65 kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. In dit orkest voor de jongste instrumentalisten, wordt op meeslepende muziek het samenspelen aangeleerd. Dirigenten: Stieneke Nagel en Klaske de Haan.

Jeugdorkest: 10-14 jaar

Het Jeugdorkest van Scholen in de Kunst bestaat uit ongeveer 50 kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Het orkest speelt naast klassieke muziek ook veel filmmuziek en af en toe echte swing. Dirigent: Jan Schoonenberg.

Symfonieorkest: 12-20 jaar

Het Symfonieorkest van Scholen in de Kunst bestaat uit ongeveer 65 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 20 jaar. Het orkest heeft een symfonische bezetting en een veelzijdig repertoire, van klassiek tot pop. Dirigent: Jan Schoonenberg.

Onze ENSEMBLES

Naast de orkesten heeft Scholen in de Kunst andere vormen van samenspel. Je kunt per instrument zien in welk ensemble je terecht kunt. Zo ben je als gitarist welkom in diverse gitaarensembles, kun je met een blaasinstrument terecht bij b.v. de Flexband en hebben we voor o.a. accordeon, harp en cello aparte ensembles. Ook hier geldt: gratis deelname voor muziekleerlingen van Scholen in de Kunst!

Optredens en concerten

Samen in een orkest of ensemble spelen is natuurlijk hartstikke leuk en optreden voor publiek hoort daar ook bij! Een paar keer per jaar verzorgen de orkesten en ensembles een optreden. Van kleine presentatie tot groot concert. Twee keer per jaar halen de orkesten gezamenlijk alles uit de kast: tijdens het Kerstconcert dompelen zij het publiek volledig onder in kerstsfeer, en met het jaarlijkse Zomerconcert sluiten zij het seizoen feestelijk af. Een uitgelezen kans om aan familie en vrienden te laten horen hoeveel plezier spelen in een orkest voor leerlingen en docenten betekent!

Kleine concerten en presentaties vinden plaats in de Muziekzaal in het Eemhuis of tijdens open huizen van Scholen in de Kunst. Voor onze grotere concerten wijken we uit naar b.v. de St. Aegtenkapel, De Bron, de Martinuskerk, de St. Franciscus Xaveriuskerk, de Bergkerk, Flint Theater en ICOONtheater. Maar we schuwen ook verrassende speelplekken niet. Zo hebben er uitvoeringen plaatsgevonden in het Mondriaanhuis, het Eemhuis, monumenten en op de pleinen in de binnenstad. Dat doen we ook tijdens festivals als Dias Latinos. Spannend voor de leerlingen, verrassend voor het publiek!

Heb je vragen over onze orkesten en ensembles, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over onze ensembles & orkesten
Bekijk de filmpjes van onze muzieklessen op YouTube
Veelgestelde vragen over spelen in een ensemble of orkest

Gecertificeerde organisatie
     

Ensembles & orkesten cursussen