Cursusaanbod
SidK - schilderen en andere technieken 2016 (c) HK (3) Banner.jpg
Wij maken kunst

Textiel

Wil je leren met texiel te werken en ben je op zoek naar een gezellig kunstencentrum in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele beeldende docenten. Je kunt les krijgen in Amersfoort-Noord (ICOON) of Amersfoort-Centrum (Eemhuis). Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles. Uiteraard hebben we ook plek voor gevorderde beeldende cursisten.

Textiel is letterlijk ‘al wat geweven is’. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord ‘texere’ dat weven betekent. De textielproducten zoals die vroeger in een manufactuur werden geweven, noemt men wel manufacturen. In het moderne spraakgebruik wordt textiel veel ruimer gebruikt: textiel is een materiaal, dat bestaat uit filamenten (eindeloze draden) of vezels (korte stukjes draad). Textiel is praktisch altijd vervormbaar en kan een-, twee- of driedimensionaal zijn.

Textielkunst is het ambacht en de kunst om gebruikmakend van natuurlijke en of synthetische textielproducten praktische of decoratieve objecten te vervaardigen. In een ruime betekenis kan men onder textielkunst alle vormen van handwerken verstaan en de verschillende ambachten die daarbij horen. Denk hierbij aan naaien, weven, breien, borduren of vilten. Vatten we het begrip dat nauwer op da is textielkunst beeldende kunst waarbij gebruik is gemaakt van textiele materialen.

Maar welke definitie je ook hanteert, het is vooral erg leuk om mooie dingen te maken met textiel!

Textiel cursussen